Tragična sudbina žene izgorjele u požaru: Muž joj preminuo prije tri mjeseca, o njoj brinule komšije

  • 13.01.2021. 15:18

Ugljenisano tijelo starice Anke Guteše (85) pronađeno je juče ujutru u mjestu Ralja u blizini Sopota.

Vatrogasne ekipe ugasile su požar u pomoćnom objektu kuće u kojoj je nesrećna žena stanovala, iz zasad nepoznatih razloga Anka je ušla u prostoriju koja je planula.

Šupica u kojoj je ponekad spavao njen pas, buknula je nešto prije 5.00 sati, a komšije koje su vidjele vatru i dim pozvale su vatrogasce i policiju. U dvorište kuće u Ulici Moše Pijade ubrzo su stigli vatrogasci i ugasili vatru, koja nije zahvatila glavnu kuću. Tek po gašenju, pronašli su ugljenisano tijelo.

Ankine komšije i prijatelji okupili su se juče pred kućom nastradale starice, kojoj je muž Milan umro prije tri mjeseca.

– Bila je stara, pomalo i senilna. Milan i ona nisu imali djece, pa sam ja brinuo o njoj. Sinoć kad sam svraćao, spremala je jelo za sebe i za psa, koji je povremeno bio kod nje, a nekada danima šetao selom. Da li ga je čula tokom noći, pa izašla da ga nahrani, ko zna. Ne znam ni kako je zapalila šupu, imala je baterijsku lampu. Možda je ponijela svijeću, pala i tako nastradala – priča Mirko Radočaj, sin Milanovog brata od strica.

Komšije kažu da je često znala da zamijeni dan za noć, pa da usred noći krene da kuva ručak i zove ih da joj nešto pomognu. Ipak, ovome se nisu nadali jer su je svi redovno obilazili.

Kuća nije opljačkana

Policija je juče ujutru obavila uviđaj u kući gdje je Anka živjela. Tijelo je poslato na Institut za sudsku medicinu, pa će se poslije obdukcije znati tačan uzrok smrti. Da kuća nije opljačkana, potvrdio je njen rođak, pošto nije primijećena premetačina.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.