U subotu uveče skočila sa mosta

Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo nestale djevojke

  • 06.08.2018. 07:27

Više od pet časova ronioci žandarmerije juče popodne tragali su u dubinama Dunava kod Novog Sada za tijelom djevojke koja je u subotu uveče, nešto poslije dva časa iza ponoći skočila sa Mosta slobode u reku. Tijelo su pronašli oko 19 časova, nekoliko kilometara dalje, između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.

Svjetloplava kosa, bijela majica, tetovaža na ruci i vozačka dozvola u džepu nedvosmisleno su upućivali na zaključak da je riječ o studentkinji Aleksandri Božić (20) koja je posljednji put viđena u subotu u restoranu „Lazin salaš“ u centru Novog Sada. Sinoć oko 22 časa djevojčino tijelo identifikovao je njen otac.

- Da... to je moja kćerka – jedva čujno je rekao slomljeni čovjek.

Kakvi su razlozi podstakli dvadesetogodišnjakinju na ovako drastičan korak bez povratka, za sada se ne zna. Ronioci su započeli pretragu rijeke već u subotu na osnovu tvrdnji nekoliko svjedoka da su oko dva časa i četrdeset minuta vidjeli mlađu djevojku kako izlazi iz taksija na Mostu slobode, a minut ili dva docnije prekoračuje ogradu i baca se u rijeku.

Prema tvrdnjama svjedoka, djevojka je odgovarala opisu Aleksandre Božić. Imala je na sebi bijelu majicu kratkih rukava, sivi duks oko struka i šorts bijele boje. Ovakav opis se najvećim dijelom podudarao sa opisom nestale Aleksandre koji su policiji i medijima dali njen otac i brat. Razlika je u prvi mah bila u tome što je porodica tvrdila da je Aleksandra nosila "mačkasti" oblik naočara za vid, bijelu majicu sa crnim printom sa prednje strane i natpisom "OH", ali ne i šorts, kako su javili očevici, nego - plave farmerke.

Aleksandrin brat Luka koji je policiji i društvenim mrežama objavio nestanak sestre sa kojom je u subotu bio zajedno u gradu u pomenutom restoranu do dva časa iza ponoći, a potom joj se izgubio svaki trag, nije juče imao snage da izusti ni riječ.

Zvao je proteklih sumornih sati sve Aleksandrine prijatelje i poznanike ali niko je nije video. Neumorno je okretao oba sestrina broja mobilnog telefona, ali oni su su sve vrijeme bili nedostupni.

Krhka nada porodice Božić da je ona negdje živa i zdrava i da će se svakog trenutka pojaviti na vratima stana, raspršila se sinoć kada je policija javila da je nađeno tijelo devojke koja na lijevoj ruci ima karakterestičnu tetovažu, a u džepu vozačku dozvolu na kojoj je Aleksandrino ime.

Prema nezvaničnim informacijama, taksista koji je Aleksandru dovezao na most, odmah pošto je djevojka izašla iz automobila udaljio se s mosta. Poslije prijave građana o djevojci koja se bacila u rijeku, policija ga je pronašla. On je, kako pišu Novosti, rekao da nije vidio skok u rijeku, ali je njegov opis djevojke poklapao sa opisom svjedoka.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок