Raste broj žrtava u Nišu

Na operacionom stolu dvije osobe podlegle povredama FOTO I VIDEO

  • 21.12.2018. 11:12

Jeziva saobraćajna nesreća kod Donjeg Međurova uzima nove žrtve! Radmilo Jovanović, direktor Klinike za anesteziologiju rekao je da se broj žrtava jezivog udesa povećao na pet. Tri osobe, od kojih jedno dijete, preminuli su na mjestu nesreće, a na operacionom stolu dvije osobe su podlegle povredama.

Suze, strah i bijes preplavili su na desetine građana čiji su najmiliji, poslije sudara voza i autobusa “Nišekspresa”, prebačeni u Urgentni centar Niškog kliničkog centra. KC Niš prepun je ljudi. Svi zaposleni vanredno su pozvani na posao, osoblje se razletjelo kako bi svima pružilo pomoć. Hospitalizovano je 26 osoba, 10 do 12 osoba je životno ugroženo. Među povrijeđenima je desetoro djece i imaju teške povrede. U toku je pet hitnih operacija, kako bi se pomoglo onima koji su najugroženiji.

"Deset do 12 je životno ugroženih pacijenata. Među povrijeđenima je sigurno desetoro dece i to su izuzetno teške povrede, politarume, povrede više sistema. Smješteni su u Urgentnom centru, na reanimaciji klinici za anesteziju. Kolege sa drugih klinika su došle ovdje i imali smo svu ljudsku i medicinsku pomoć," rekao je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra.

Hodnici i čekaonice vrve od zabrinutih članova porodica. Strijepnja i nezvjesnost su ih ophrvali, nervozno očekuju svaku informaciju. Kada su čuli za sudar voza sa autobusom neki su došli pravo u Urgentni centar, a neki otišli na mjesto nesreće. 

"Sin mi je bio u autobusu, krenuo je na posao. Odmah sam u šoku krenuo na mesto nesreće, strijepeći za njegov život. Prizor koji sam vidjeo me je užasnuo, ono je strašno. Moj sin srećom nije životno ugrožen, povrijeđena mu je samo ruka. Mogu samo da zamislim kako je ovim ljudima ovdje koji strijepe za živote svojih," rekao je Radovan Jovanović, koji živi u selu kod Donjeg Međurova. 

U autobusu “Nišekspresa” bilo je srednjoškolaca, koji su, kao i svakog dana, pošli u školu. Neki od njihovih roditelja su ispred Urgentnog, neki u hodniku. Nervozni, uplašeni, strijepe za svoju decu. Zaposleni ih tješe, umiruju.

Podsjetimo, stravičan udes dogodio se oko 7.30 sati, u selu Donje Međurovo kod Niša, kada je na pružnom prelazu voz udario u autobus. U užasnoj nesreći je poginulo četvoro ljudi, troje odraslih i jedno dete. Povrijeđeno je najmanje 30 osoba.

U autobus "Nišekspresa", u kome je bilo puno djece koja su išla u školu, udario je putnički voz koji saobraća na liniji Niš - Prokuplje. Od siline udarca autobus je prepolovljen, a zadnji dio voza skliznuo je sa šina. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Тагови: