Pukla bruka

Titovi nasljednici dali ulicu Draži Mihailoviću

  • 09.11.2019. 09:33

Socijalisti su pogazili sva svoja ideološka načela i odali počast Draži Mihailoviću!

Glasovima odbornika Socijalističke partije Srbije, koja se redovno hvali da je nasljednik Josipa Broza Tita i njegove Komunističke partije, vođa četničkog pokreta Dragoljub Draža Mihailović dobio je svoju ulicu u Kragujevcu, zbog čega je u centrali partije, kako saznajemo, nastao pravi haos.

"Kragujevački odbor, s kojim inače imamo problema zbog sve lošijih rezultata, napravio je još jedan ozbiljan faul, koji će nam sasvim sigurno nanijeti štetu kao stranci. Kako da se operete od bruke da ste kao partija koja baštini antifašizam i Titov komunizam glasali za predlog da Draža dobije ulicu u Kragujevcu? Drugovi u Kragujevcu su ovoga puta dotakli dno. Ovo je iznerviralo i lidera SPS Ivicu Dačića", kaže naš izvor iz SPS.

Jedan od onih koji je podigao ruku da glasa za Dražinu ulicu je Miodrag Nikolić, zamjenik predsjednika kragujevačke skupštine i šef Okružnog odbora SPS. Kada ga je Kurir uhvatio u „ideološkom prekršaju“, on je priznao grešku, ali i pokušao da se izvadi.

"Jesmo ideološki pogriješili, ali nije greška jednog čovjeka, već je nas osmoro glasalo za to. Znate, bilo je više od hiljadu ulica. S terena nije stiglo upozorenje i, eto, promakla nam je Dražina ulica i glasali smo. I nije to u gradu, ulica je u Desimirovcu, a to vam je selo. Ne znam šta će nam reći drugovi, ali nismo precizno gledali. Svakako bi taj predlog prošao i bez naših glasova", pravdao se Nikolić.

Ova „izdaja“ najteže je pala Joški Brozu, koji je ne samo Titov unuk već i poslanik SPS:

"Sramota, šta drugo mogu da kažem. Nemojte da mislite da nisu znali za šta glasaju. Neko je to dobro podmazao. Danas svi gledaju samo svoj džep. A da to prođe u gradu u kojem su onoliku decu streljali Nijemci? Žalosno i sramno! Neće im to tek tako proći. Tražiću od SPS da se izjasni gde je i kuda ide. Neću da budem u stranci koja Draži deli ulice po Srbiji i tačka".