Teška situacija u bolnici u Novom Pazaru

  • 01.02.2021. 22:10

Od petoro anesteziologa koji rade u "zelenoj zoni", pre svega na odeljenjima hirurgije i porodilištu, novopazarske Opšte bolnice njih četvoro je zaraženo virusom korona, zbog čega je menadžment te zdravstvene ustanove angažovao ljekare iz drugih gradova.

U Novi Pazar, kao u vreme najveće krize izazvane virusom korona, već je stigla Tatjana Petrović iz Kraljeva, a očekuje se dolazak još jednog anesteziologa iz Čačka.

- Čim sam došla, odmah sam ušla u operacionu salu, jer se nedostatak anesteziologa svakako osjeća. Trenutno se na dežurstvu smjenjujem sa još jednim kolegom iz ove bolnice, dok su tri anesteziologa u "crvenoj zoni" - kaže Petrovićeva.

Doktori sa hirurgije sa kojima smo pričali kažu da je situacija prethodnih dana bila izuzetno teška, ali da pacijenti nisu bili ugroženi.

- Iako to nije po pravilima, "uskakao" je načelnik Službe anestezije i reanimacije koji je angažovan u "crvenoj zoni", pa smo nekako premostili problem do dolaska doktorke Petrović. Da nije ona stigla, bili bismo pred "pucanjem" - dodaje jedan od hirurga.

Jedini anesteziolog iz Novog Pazara koji radi je zvanično u penziji od novembra prošle godine, ali je ostao da pomogne. Nezvanične priče kruže da on odbija da se testira.

Ono što je poznato jeste da je od 17 testiranih zaposlenih u Službi anestezije i reanimacije, pored četvoro ljekara, bilo pozitivno još dvoje - medicinska sestra i spremačica.

Opšta bolnica u Novom Pazaru ima ukupno osmoro anesteziologa, a u "crvenoj zoni" trenutno ih je angažovano troje.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)