Ivica Dačić

Teroristički napad nema nikakve veze sa Srbijom

  • 15.03.2019. 15:49

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija najoštrije osuđuje teroristički napad na Novom Zelandu i istakao da napadač, bez obzira na razne izvještaje, nema nikakve veze sa Srbijom.

"Osuđujemo tu vrstu zloupotrebe. To nanosi štetu srpskim interesima i uhapsićemo svakog za koga sumnjamo da ima tu vrstu interesovanja", rekao je Dačić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Grenade Piterom Čarlsom Dejvidom. 

On je izrazio saučešće porodicama žrtava i istako da je riječ o globalnom zlu protiv koga se može boriti samo zajedno i neselektivnim pristupom. 

"Mnoge zemlje su tolerisale terorističke pokrete, nazivajući ih oslobodilačkim, pomagale njihov razvoj i u borbu protiv njih krenule su tek kada su počele akcije širom sveta", napomenuo je Dačić.

On je podsjetio da, "kada su mudžahedini u BiH kotrljali srpske glave, nije bilo zabrinutih na Zapadu, niti je bilo govora o islamskom fundamentalizmu i hrišćanskim vrednostima". 

Komentarišući reagovanje Prištine na ovaj događaj, Dačić je ukazao da teroristi ne mogu da podržavaju borbu protiv terorizma. 

"Kako teroristička OVK može da podržava borbu protiv terorizma", upitao je Dačić. 

On je rekao da nema informacija da je ijedan državljanin Srbije nastradao u napadu na Novom Zelandu u kojem je u dvije džamije ubijeno 49 ljudi, a napadač je na oružju imao natpise na nekoliko jezika, među kojima i na srpskom jeziku. 

"Čovek nema veze sa Srbijom, ne znam ko može da mu bude inspiracija, video sam i druga imena na spisku, pa zapitajte i druge zemlje kakve veze imaju sa njim", rekao je Dačić.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.