Tači, Veselji, Krasnići i Redžepi ostaju u pritvoru

  • 18.11.2020. 16:34

Pred Specijalizovanim vijećima Kosova u Hagu održana je prva statusna konferencija u procesu protiv četvorice članova Glavnog štaba terorističke OVK, a iz tužilaštva su najavili da je spremno više od 43.000 stranica, uključujući izvještaje, izjave svjedoka, fotografije i više od 20 časova audio-vizuelnog materijala.

Bivši komandanti terorističke OVK Hašim Tači, Јakup Krasnići, Kadri Veselji i Redžep Selimi optuženi da su za udruženi zločinački poduhvat tokom sukoba na Kosovu i Metohiji od marta 1998. do septembra 1999. godine, te da su počinili ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i niz drugih zločina u kojima su žrtve bili Srbi, nealbanci i politički protivnici vođa OVK.

Nova sjednica, kako je najavljeno, biće održana sredinom decembra.

Ben Emerson, advokat Kadri Veseljija, zatražio je da se prije tog roka održi još jedna sjednica na kojoj bi trebalo da se razmotri zahtjev odbrane o poštanju optuženih na slobodu.

Na današnjoj sjednici, kako je utvrđeno Poslovnikom o radu suda, razmotrena su pitanja koja se odnose na komunikaciju između tužilaca i okrivljenih i izvođenje dokaza.

Srna nezvanično saznaje od izvora bliskih istražiteljima Euleksa da četvorici optuženih neće biti dozvoljena odbrana sa slobode, pošto je "Sud procijenio da postoji mogućnost da utiču na svjedoke i na sam proces suđenja".

Isti izvor tvrdi da je po nalogu Suda većina svjedoka "zbrinuta" i da se nalaze na nepoznatim lokacijama.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.