Aljbin Kurti

Tači s Putinom može da se dogovara samo o azilu u Rusiji

  • 12.11.2018. 22:54

Lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti je rekao da Hašim Tači sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom može da razgovara o njegovom eventualnom azilu u Rusiji.

“Poslije mnogo ustupaka koje je učinio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Tači se slikao sa Putinom. On može da se sa njim dogovori samo o ličnom zahtjevu za politički azil u Rusiji“, napisao je Kurti na svom nalogu na fejsbuku.

Predsjednik Kosova Hašim Tači objavio je danas da se u Parizu po prvi put susreo sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom s kojim je razgovarao o procesu normalizacije odnosa sa vlastima u Beogradu.

"Dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je mogućnost postizanja sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma i bio je u fokusu našeg razgovora. U vezi s ovim pitanjem predsjednik Putin je bio jasan: 'U slučaju da vi Beograd i Priština postignete mirovni sporazum Rusija će podržati taj sporazum", napisao je Tači na Fejsbuku.

Tokom boravka u Parizu i učešća u manifestacijama povodom 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, Tači se susreo s predsjednikom SAD Donaldom Trampom, predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, kancelarkom Njemačke Angelom Merkel i drugim zvaničnicima.