Na pola puta do uspjeha

Svjetski mediji pišu o Dušanu, olovkom osvaja ljude FOTO

  • 08.03.2019. 07:54

Kad ste slikar i to još tinejdžer iz Beograda, a o vama već pišu najpoznatiji svjetski portali, to je siguran znak da ste već na pola puta do uspjeha.

Njegovo ime je Dušan Krtolica, ima 16 godina i živi u Beogradu. Kako kaže, crteži su njegova najveća strast, dok svoju inspiraciju najviše pronalazi u prirodi.

Najviše ga fasciniraju životinje i njihova velika raznolikost, kao i njihova nevjerovatna sposobnost da se prilagode životu u mnogim različitim sredinama.

Prema Dušanovim riječima, počeo je sam da crta kada je imao 2 godine, a do danas je imao šest samostalnih izložbi i učestvovao je u mnogim TV emisijama u kojima je govorio o svom radu.

Sa 13 godina je pisao i sam ilustrovao enciklopediju praistorijskog svijeta, koja je objavljena kod nas. Knjiga mu je prevedena na engleski i trenutno se nalazi u fazi potrage za novim izdavačem. Kako sam kaže, za njegov rad postoje veliko interesovanje, pa njegovi crteži nalaze kupce širom svijeta.

O Dušani su do sada pisali neki od najpoznatijih svjetskih portala poput Bored Pande i Hafington posta, a njegov rad možete pratiti na njegovoj Fejsbuk stranici po imenu Dušan Krtolica – Dino Boj, piše Blic.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.