Dopunjena optužnica protiv supruga Zorana

Svjedok i snimci sa kamera donose nove dokaze o ubistvu Jelene Marjanović

  • 18.07.2018. 09:55

"Između dva žbuna na nasipu, u 17.10 sati, vidio sam muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip. On je išao prvi, a ona za njim. Deset minuta kasnije, kad sam se vraćao, tamo više nikog nije bilo."To je rekao svjedok biciklista koji je, kako je navedeno u novoj dopunjenoj optužnici protiv Marjanovića, bio na putu paralenom nasipu u vrijeme ubistva Jelene Marjanović. 

To što je on vidio navodi se u dopunjenoj optužnici kao jedan od ključnih dokaza da su u vrijeme zločina na mjestu ubistva bili samo žrtva Jelena i njen suprug Zoran Marjanović.

Kako se navodi u optužnici, svjedočenje ovog bicikliste je od velikog značaja s obzirom na to da je precizno opisao kretanje supružnika na nasipu u Crvenki 2. aprila 2016. godine, i to u toku vremena koje se naznačava kao period kada je ona bila ubijena (od 16.47 do 17.30 sati).

"U označeno vrijeme vidio sam muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip, muškarac je na sebi imao tamnije maskirne pantalone, dvobojne, zeleno-crne, a gore je imao crnu jaknu srednje dužine, on je bio okrenut licem prema meni prilikom spuštanja niz nasip. Iza njega je išla ženska osoba, ona je silazila s boka. Pošto sam ponovo pogledao ka ove dvije osobe, ja sam primijetio da ženska osoba ima tamniju kosu do pola plećke", rekao je svjedok i objasnio da je u tom trenutku nosio naočare te da mu je izgledalo zbog presijavanja da ona nosi svijetlosivu trenerku i gornji dio boje kajsije.

Međutim, kada se, kako je rekao, vraćao istim putem u 17.20 sati, samo deset minuta kasnije, tu više nije bilo nikoga

"Kada sam vidio ovog muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip, ja nisam vidio nikog drugog uključujući i bilo kakvo dijete. Nisam ih vidio kada su hodali nasipom, nego tek kada su silazili. Napominjem da su išli nasipom, ja bih ih sigurno vidio s obzirom na njenu upadljivu garderobu", rekao je biciklista.

On takođe napominje da ne može da kaže da je ovaj muškarac bio Zoran, a žena Jelena, međutim, upoređujući snimke kamera sa obližnjih mjesta, tužilaštvo je došlo do neoborivog dokaza da su ljudi koje je on gledao bili upravo oni.

Naime, upoređujući snimke sa sigurnosnih kamera sa porodične kuće na Putu za Crvenku i na autobusu sa linije 104 koji tuda saobraća, utvrđeno je da je u 16.58 i 17 sati biciklista upravo ugledao Jelenu i Zorana kako silaze sa nasipa.

"I to upravo i neposredno u vrijeme kada je Zoran ponovo uključio mobilni telefon, u 17.04 , kao i Jeleninog posljednjeg ulaska u baznu stanicu, 16.56, što je sve bilo neposredno prije njenog ubistva. Iz toga jasno proizilazi da su se u blizini mjesta na kome je pronađeno tijelo ubijene pjevačice nalazili samo Jelena i Zoran Marjanović, osumnjičen za njeno ubistvo", navodi se između ostalog u optužnici.

Zašto se čekalo na pretres porodične kuće?

Tek dvanaest dana nakon što je tijelo pronađeno, 14. aprila, policija je iz porodične kuće u Borči uzela odjeću svih njenih stanara. Tragovi blata na Zoranovim farmerkama poslužiće kasnije kao dokazni materijal na osnovu kog je Marjanović i uhapšen. Ostalo je nejasno zašto se toliko dugo čekalo na pretres porodične kuće Marjanovića. Oni su u međuvremenu mogli da uklone sve tragove. Nekoliko mjeseci pošto je Jelena ubijena, Marjanovići su renovirali svoj dom, a studio gdje su Jelena i Zoran provodili najviše vremena (kako je on pričao) promijenjen je iz korjena. Pojedini komadi namještaja zamijenjeni su, sklonjen je tepih koji je bio tu na početku, okrečeni su zidovi, ali zamijenjen je i pod - umjesto pločica sada je tamo laminat.

Jednospratna kuća sa muzičkim studiom Zorana Marjanovića, ali i prostorijom prepunom ikona, gjde je njegova majka primala pacijente koje je navodno svojom bioenergijom liječila, od samog starta budi sumnju da se u njoj kriju mračne tajne ove porodice. Dva dana nakon što je Jelena ubijena, policija je iz kuće iznijela samostrel i strijele na vještačenje.

Potraga trajala 24 sata

Jelena Marjanović, pjevačica „Granda“, pronađena je mrtva, nakon nešto manje od 24 sata potrage, 2. aprila 2016. godine u kanalu u Crvenki, naselju kraj Borče. U sljedećim danima policija je saslušala niz svjedoka, a pod lupom istrage najprije su se našli članovi porodice Jeleninog muža Zorana.

S tim u vezi, iskaze o danu nestanka dali su Zoranova majka Zorica, njegov brat Miloš i otac Vladimir. Svi oni negirali su učešće u ubistvu pjevačice. I sam Zoran nekoliko puta davao je iskaz u policiji prije hapšenja, ali nikada nije zadržan (čak je prošao i poligraf).

Posljednja osoba koja se čula sa Jelenom bila je Vera Vukomanović, kuma Zoranove majke.

Verica i Jelena su razgovarale bukvalno pet minuta prije nego što je nerećna žena ubijena, što se ne poklapa sa Zoranovom verzijom događaja.