Toma Gaši

Svi pozvani u Hag su u statusu osumnjičenih

  • 03.01.2019. 21:34

Prištinski advokat Toma Gaši rekao je da je Specijalni sud pozvao na saslušanje više bivših pripadnika tzv. OVK u svojstvu osumnjičenih, te naveo da će svi biti saslušani u Hagu, a ne na Kosmetu.

Gaši je rekao da su svi do sada pozvani čija imena su objavljena pozvani kao osumnjičeni za zločine počinjene nad Srbima tokom proteklog rata.

"Svi koji su pozvani u Hag, iako to ne kažu, pozvani su u svojstvu osumnjičenih, a ne svjedoka, a nakon njihovih izjava Tužilaštvo može tražiti da budu uhapšeni. Tužilaštvo je u pozivima poslalo i pisma u kojima se traži određena dokumentacija", izjavio je Gaši za Zeri onlajn.

Ranije je objelodanjeno da su pozive dobili bivši komandanti i pripadnici tzv. OVK Rustem Mustafa, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Sami Ljuštaku, Remzi Šalja, Saft Šalja...

Kosovski mediji su javili da je jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja pobjegao sa Kosmeta poslije poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda pred kojim će biti vođeni procesi protiv bivših pripadnika OVK.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.