Aleksandar Vulin

Svi poštuju vojnu neutralnost Srbije i tako će biti dok je Vučić predsjednik

  • 07.10.2018. 16:58

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da svi poštuju vojnu neutralnost Srbije, i Ruska Federacija, NATO, ODKB i SAD, zato što je Beograd čvrsto i principijelno upravo na toj poziciji.

Vulin je rekao novinarima u Beogradu da će tako biti dok Srbija bude odlučivala o tome, dok predsjednik Aleksandar Vučić bude vodio Srbiju i dok on bude ministar odbrane. 

On je pozdravio posjetu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Beogradu, navodeći da je za Srbiju, kao vojno neutralnu zemlju, od velikog interesa da ima dobre odnose sa NATO-om, ODKB-om, SAD, Ruskom Federacijom, kao i sa Kinom i ostalim državama. 

Komentarišući ovu posjetu i vježbu pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i NATO-a, koja će sutra biti održana u Mladenovcu, Vulin je rekao da se ona radi po NATO standardima, te podsjetio da je takva vježba prošle godine izvedena u BiH. 

On je dodao da je težišni organizator vježbe u Srbiji Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Ministarstvo odbrane Srbije učestvuje sa 34 pripadnika. 

"Za nas je svaka vježba uvijek odlična prilika da pokažemo šta smo sve naučili i naravno da učimo od drugih", rekao je Vulin. 

Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba u Beogradu, ključeve 23 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.