Požarevac

Sveštenik gurno vjernika ispred crkve: Čovjek pao i slomio kuk

  • 28.02.2020. 14:07

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu pokrenulo je istragu na osnovu krivične prijave koju je u srijedu policija podnijela protiv sveštenika Predraga R. (44) iz Požarevca, za nanošenje teških tjelesnih povreda Dragošu Korunoviću.

Tokom istrage saslušaće se osumnjičeni, oštećeni i svjedoci, a obaviće se i vještačenje povreda koje je Korunović zadobio. Za ovo djelo zakonom je zaprijećena kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora, saopšteno je portalu TPK news u ovom tužilaštvu.

Prema navodima krivične prijave, incident se desio u ponedjeljak ujutru, u 8:30 sati, u porti Saborne crkve u Požarevcu, poslije jutarnje službe.

Kada je vladika Ignjatije izašao iz crkve u pratnji više sveštenika, prišao mu je Korunović, da se požali što mu sveštenici uzurpiraju imanje u Vlaškom Dolu. Tada je izbila verbalna rasprava između njega i osumnjičenog sveštenika, kada ga je ovaj gurnuo, usljed čega je pao na beton i tom prilikom slomio kuk.

Svi su se tada okrenuli i otišli, pa je Korunović sam nazvao Hitnu pomoć. Prebačen je u gradsku bolnicu, gdje je operisan.

Operacija je obavljena uspješno, kako su rekli medicinski radnici Opšte bolnice u Požarevcu, i pacijentu slijedi rehabilitacija i dug oporavak. Dragoš Korunović se nakon operacije osjeća dobro, mada još uvijek trpi velike bolove.

Prema riječima prijatelja porodice Korunović, Dragoš se bavi pčelarstvom, a sada, zbog oporavka nakon operacije obavljene 26. februara, dugo neće moći da radi i zarađuje, pa će tužiti i sveštenika i eparhiju za odštetu zbog teških tjelesnih povreda koje je zadobio, za izgubljenu zaradu, kao i za nanošenje duševne patnje i psihički bol, jer su i on i njegova porodica i preci vjernici i veliki donatori crkve, pa se ovakvom odnosu nije nadao. Osim toga, on je sitnije građe, a sveštenik Radovanović ima preko 100 kg, što je neravnopravan odnos fizičke snage.

Prijatelj porodice Korunović navodi da su se iz braničevske eparhije neki raspitivali po bolnici i čuli da je Dragoš već imao bolestan kuk, pa su se nadali da će time smanjiti odštetu. Međutim, radi se o njegovom rođenom bratu Siniši, koji je imao zakazanu operciju kuka u Požarevcu, ali je odustao i prijavio se za operaciju na Banjici.

Navodno se i sam vladika Ignjatije raspitivao o Dragoševom stanju i urgirao u bolnici da mu se što prije uradi operacija, kako bi se što prije oporavio. I drugi sveštenici stupili su u kontakt sa njegovom porodicom poručivši im da da im je veoma žao za to što se desilo i da Dragošu žele uspješan oporavak i izlazak iz bolnice.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.