Čačak

Švercer bježeći od policije usmrtio Nikolu Đorđevića i njegovog brata

  • 23.05.2020. 21:39

Nikola Đorđević (28) iz Bresnice kod Čačka poginuo je juče u 7.30 sati kod Preljine, kada je na automobil u kojem je bio sa bratom naletio “fijat” u kome je Enes Fejzović (41), švercer cigareta, bježao od policije!

U udesu su povrijeđeni Miljko Đorđević (26) iz Bečnja, rođak stradalog mladića, koji je sa Nikolom krenuo na posao, i taksista iz Čačka Goran Mijailović (47).

Prema saznanjima Blica policija je na obilaznici oko Čačka kod Kulinovačkog polja, kod OMV pumpe, uočila “fijat hromu” beogradske registracije, za čijim volanom je bio Tutinac Fejzović. Fejzović se oglušio o naredbu policajaca da zaustavi automobil, vjerovatno da ne bi u gepeku našli cigarete koje je švercovao, već je dao gas i počeo da bježi od patrole. Patrola ga je, pod rotacijom, pratila do kružnog toka u Preljini. Međutim, Fejzović je u blizini hipodroma počeo da pretiče vozila ispred svog “fijata”.

– Direktno se zakucao u automobil “kija” u kome su bili stradali mladić i njegov rođak, i koja se kretala iz pravca Mrčajevaca. Tom prilikom Nikola je zadobio smrtonosne povrede, dok je Miljan, koji je sjedio na mestu suvozača, teško povrijeđen. Koliko je bio silovit udarac, svjedoči to da je njihov automobil odbačen u jarak pored puta. U momentu kada je “fijat” udarao u prednji dio “kije”, nju je otpozadi udarilo taksi vozilo, čiji je vozač takođe povrijeđen – saznaje Blic od izvora bliskog istrazi.

Umjesto da stane i vidi šta se desilo, da li je nekome potrebna pomoć, Fejzović je istrčao iz svog vozila i počeo da bježi. Trčao je nekoliko stotina metara do Tržnog centra “Atrijum”, gdje su ga policajci sustigli.

Policajci su odmah pretresli Fejzovićev automobil i u gepeku i pregradama vozila našli veću količinu cigareta bez dokumentacije, za koje se vjeruje da su bile namjenjene preprodaji. Odmah je uhapšen i, prema prvim informacijama, tereti se za izazivanje saobraćajne nesreće, nepružanje pomoći povrijeđenom, kao i šverc cigareta. U međuvremenu Hitna pomoć je povređene u sudaru prevezla u čačansku bolnicu, gdje im je ukazana medicinska pomoć. Žitelji Bresnice, gdje je živio Nikola Đorđević, poslije saznanja da je mladić stradao bili su u šoku.

– Strašno. Krenuo dječko na posao i da ga ubije budala kojoj dlaka s glave ne fali! Gdje je tu pravda? – konstatuju Nikolini poznanici.

Za Nikolu kažu da je bio vrijedan mladić, u svakom pogledu za primjer.

– U selu mu žive, majka, otac, sestra. On je radio u jednoj firmi u Čačku koja se bavi izgradnjom puteva. Imao je posao, prije nekoliko mjeseci je počeo da živi s djevojkom, planirao svadbu. Imao je sve uslove za jedan normalan, srećan život. Sve to je prekinuo kriminalac kome je nekoliko boksova cigareta bilo važnije od nečijeg života – navode žitelji Bresnice.

Porodica u šoku

Porodice nastradalog i teško povrijeđenog mladića juče su bile nijeme od bola.

– Nemojte ništa da me pitate. Ne znam ni šta se desilo, ni kako mi je sin. Idem u bolnicu u Čačak, muž je već tamo – kratko je kazala za Blic Radica Đorđević, majka povrijeđenog Miljana.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.