Aleksandar Vulin

Sve antisrpsko dobija obilježje

  • 27.12.2018. 15:30

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je, povodom informacije da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović otkrio spomenik crnogorskim komitima, rekao da mu je žao što vidi da je u Crnoj Gori uspostavljena politika po kojoj, sve što je antisrpsko i svako ko se borio protiv Srba, ima razloga da dobije spomenik i nagradu.

"Od toga da zabranjujete da se proslavlja Dan oslobođenja kada je srpska vojska donela slobodu, pa do toga da dižete spomenik onima koji su se aktivno borili protiv srpske vojske i Srba", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu kako komentariše otkrivanje spomenika crnogorskim komitima. 

Vulin kaže da Đukanović tako ne šalje poruku samo Srbiji i Srbima, koji su poruku da ih smatraju okupatorima i neprijateljima dobro razumjeli, nego i trećini svojih građana koji žive u Crnoj Gori i govore za sebe da su Srbi, te baštine upravo tu kulturu i tradiciju protiv koje se sada dižu spomenici i hvale one koji su ubijali Srbe. 

"Naravno, ne očekujem da će se na ovome završiti, jer ako idete ovom politikom da nagrađujete svakoga ko se borio protiv Srba, Sekula Drljević mora uskoro dobiti spomenik za svoj ogromni doprinos antisprskoj borbi", dodao je Vulin. 

Vulin je, napominjući da se Đukanović poziva na NJegoša i da ga citira kako bi objasnio kako je i zašto podigao spomenik ljudima koji su se borili protiv ujedinjenja dva naroda i protiv Srbije i Srba, podsjetio na još jednu sjajnu NJegoševu rečenicu - "Od Turčina gori poturica". 

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da je Priština spremna za nastavak dijaloga iako je Srbija genocidna država, Vulin je rekao da može samo da se "zgadi i nad onim ko to izgovara i nad onim što je izgovoreno". 

"Kada takvu izjavu da neko ko je osumnjičen za vađenje organa Srbima u `Žutoj kući`, kada to kaže neko ko je aktivno učestvovao u tome da se 220.000 Srba protera sa Kosova i Metohije i da se nikada ne vrate, možete samo da se zgadite", rekao je Vulin. 

Vulin je naveo i da je od dolaska međunarodne zajednice na Kosovo i Metohiju do danas ubijeno više od 1.000 Srba, te da nema nijednog jedinog osumnjičenog, odnosno osuđenog za tako nešto.

"Kada vam to kaže neko ko se pravi da ne zna da je u Starom gradskom streljano 16 Srba, kada vam to kaže neko ko se pravi da ne zna da je u vazduh dignut autobus sa Srbima i da je ubijen dvogodišnji Danilo Cokić, onda možete samo da se zgadite i nad onim koji to izgovara i nad onim što je izgovoreno i da pitate međunarodnu zajednicu dokle će moći da sluša da se tako nešto govori o Srbiji", rekao je Vulin. 

On je podsjetio na pokušaje da srpski narod bude okrivljen i osuđen kao genocidan, čak i na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, te da to nigdje nije prošlo, pa čak ni u Haškom tribunalu. 

"Jadna je ta slika gde Tači govori pred 30 poslanika, jer su ga čak i svi ostali njegovi poslanici bojkotovali. Važno je ko kaže, a ne šta kaže. O Tačiju je sve ispričano. Na nama je da se borimo za položaj srpskog naroda i mi te gadosti i uvrede od komandanta braće Mazreku nemamo razloga čak ni da prihvatimo", rekao je Vulin. 

On je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem priredio u beogradskom Domu Garde na Topčideru prijem za nagrađene i pohvaljene pripadnike Ministarstva odbrane Srbije i Vojske Srbije za izuzetne rezultate u vršenju službe u ovoj godini. 

Vulin je istakao da je nedavno održana velika vojna vježba Vojske Srbije "Vek pobednika" pokazala onima koji su prijatelji da mogu da se raduju zbog snažne i sigurne Srbije, a onima koji su neprijatelji da nikada ne pomisle da se sa Srbijom vrijedi sukobiti, kao i da ne pomisle da Srbiji na silu može da bude oduzeto bilo šta. 

"Moćna i jaka vojska je najsigurniji čuvar slobode, a moćna i sigurna vojska je najbolja garancija da se neće ratovati. Ako imate moćnu i snažnu vojsku, neće biti rata", naglasio je Vulin, dodajući da se svaka vojska stvara da bi sačuvala mir i slobodu.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.