Sjeverni dio Kosovske Mitrovice

Sutra počinje gradnja dnevnog centra "Podrži me - 9. januar"

  • 17.08.2019. 18:57

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice sutra će početi gradnja dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" namijenjenog djeci sa posebnim potrebama, a dinamika gradnje, čija je vrijednost 280.000 evra zajedno sa opremanjem, odvijaće se u zavisnosti od prikupljanja donacija.

Dnevni centar "Podrži me" nosiće i naziv "9. januar" kao znak zahvalnosti građanima Republike Srpske za njihovu višegodišnju humanost i pomoć Srbima na Kosmetu, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Projekat izgradnje dnevnog Centra `Podrži me - 9.januar` je, uz akciju `Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske`, najznačajniji projekat za čiju su gradnju do sada institucije i građani Srpske prikupili oko 70.000 evra", rekao je Srni predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.

On je dodao da je uz ovaj iznos obezbijeđeno još 10.000 evra donacije MTS DOO Kosovska Mitrovica i građevinskog preduzeća "Rad 028", te da je opština Inđija najavila pomoć od oko 2.500 evra.

Arlov je rekao da će sutra u Crkvi Svetog Dimitrija u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici biti uručeni četvoromjesečni iznosi stipendija koju prima šestoro srpske djece u mjesečnom iznosu od po 100 evra.

"Stipendiju, koju obezbjeđuju anonimni donatori, primiće Nikolija Maksimović iz sela Strelce kod Kosovske Kamenice, Nikola Pešić i David Rakić iz Kosovske Mitrovice i po prvi put četvoromjesečna Kristina Vuković najmlađa od osmoro djece porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice, kao i Ivona Micić i Anastasija Mihajilović iz Gračanice čiji su očevi kao vojnici učestvovali u odbrani domovine na Paštriku", naveo je Arlov.

Micićima i Mihajilovićima stipediju su obezbijedili anonimni donatori posredstvom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji poslije pisanja Srne o njihovom stradanju.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.