Trstenik

Supružnici preminuli od korone, sin rekao da će ih oporavitri pečenom prasetinom

  • Извор: Блиц
  • 25.09.2021. 16:41

Sin je doveo stariji bračni par, svog oca i majku, na pregled u kovid ambulantu u Trsteniku.

Oboje su bili u jako lošem stanju, zaraženi korona virusom, nisu se uopšte liječili. Ljekari su im odmah napisali uput za bolničko liječenje, ali su i to odbili.

Rekli su da će se sami izliječiti. Čak je njihov sin rekao kako će on da ih oporavi kad im spremi pečeno prase.

Sutradan im se stanje naglo pogoršalo i odmah su hospitalizovani, ali nažalost oboje su preminuli u kovid bolnici.

Ovako priča ljekarka u kovid ambulanti Doma zdravlja u Trsteniku Ivana Mijajlović.

Vjerovanje u to da korona virus ustvari ne postoji i dalje je rasprostranjeno u Srbiji. Ovaj nesrećni bračni par iz okoline Trstenika je nažalost najbolji primjer. Veliki je broj građana koji ne žele da se jave ljekarima kad dobiju simptome korona virusa. A onda, kada dođu, često bude kasno, kaže Mijajlović.

"Neozbiljno shvataju situaciju. A populacija onih koje sve to olako shvataju je šarenolika. Ima i mladih, ali najviše je starijih osoba. Vrlo često se dešava da prođe i 10 do 12 dana prije nego što se jave u kovid ambulantu. Uglavnom je riječ o nevakcinisanim osobama", kaže doktorka.

Ljekarka iz Trstenika je konstatovala da ima i sve više mlađih osoba koji imaju težu kliničku sliku. I da čak i pored toga i dalje ne vjeruju da imaju koronu.

"Mnogi se okreću alternativnim liječenjima. Piju lijekove koje veterinari prepisuju za liječenje životinja. Misle da će tako da se izliječe. A kad im pomenete da je vakcina jedino rješenje, onda odgovaraju da im ne pada na pamet da to učine. Jednostavno mnogo je onih koji ne vjeruju ni u Kovid-19 ni u vakcinu", objašnjava doktorka Mijajlović, prenosi "Blic.rs".

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок