Supruga nesrećnog Marka (22) koji se utopio trudna

  • 05.05.2020. 08:14

"Juče sam saznala da mu je žena trudna, a njegova sahrana je sutra u 13 sati na groblju u Poljani", tužno nam je ispričala rođaka Marka K, momka koji je u petak izgubio život na Srebrnom jezeru.

Kako kaže, sa svojom suprugom Marijom živio je u njenom domu u Požarevcu otkad su se uzeli, a nesreća je uništila planove za srećnu budućnost ovog mladog bračnog para.

Željeli su da sa djecom napuste zemlju i posao pronađu u inostranstvu, a oslonac su očekivali od njegovog oca, koji živi i radi u Austriji.

- Marko je bio mnogo vrijedan. On je često radio na kombajnu, a sa društvom se rado okupljao u svojoj teretani. Njegovog oca Vladana vijest o smrti zatekla je u Austriji - priča rođaka i dodaje da Marka oplakuju i tri sestre, jedna je njegova bliznakinja, a dvije su starije.

Marko nije imao još pune 22. godine - proslava je trebalo da bude u avgustu.

Nesreća se desila kada su mladići, vjerovatno pod dejstvom alkohola, krenuli u tri sata poslije ponoći, tokom prvomajske pijanke u jednoj vikendici, na drugu stranu jezera.

U njihov limeni čamac prodrla je voda, njegovi drugovi su se dočepali obale, dok se Marko utopio.

Njegovo tijelo pronašli su ronioci Žandarmerije.

- Otišli su na drugu obalu, gdje su se družili i pili. Potom su uveče krenuli nazad, oko ponoći, međutim, u jednom trenutku dok su bili na jezeru, limeni čamac je počeo da prima vodu i tone - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

(Telegraf)