Prijeti i danas

Superćelijska oluja protutnjila Srbijom

  • 20.05.2020. 14:57

Strašno nevrijeme koje je protutnjilo Srbijom bilo je praćeno superćelijskim olujama, čija je jedna od glavnih karakteristika to da traju nekoliko sati, a kako objašnjava meteorolog Đorđe Đurić, one mogu da dovedu i do tornada.

Superćelijska oluja prošla je juče kroz Sjenicu, Goliju, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku Banju i Kruševac, gde je napravila ogromnu materijalnu štetu na usijevima i objektima.

- U nastavku dana se na teritoriji cijele zemlje očekuju velike padavine, pljuskovi i grmljavina. Ponegdje se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim verom i obilnim pljuskovima. Posmatrajući teritoriju cele Srbije, i danas su moguće superćelijske oluje - kaže Đurić za Telegraf.rs navodeći da takve pojave mogu da se prognoziraju svega dva sata unapred.

Kako dodaje, riječ je pljuskovima lokalnog karaktera. Tako se, recimo, i na teritoriji grada Beograda razlikuje količina padavina. Dok je pravi pljusak poplavio centar prestonice, u delovima grada poput Banovog brda gotovo da i nema padavina.

- Važno je naglasiti da je rječ o lokalnim padavinama koje su zapravo svakodnevna pojava za maj i jun - napominje naš sagovornik.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.