Subotica

Stub pao na dijete: Vozaču pozlilo, sišao s kolovoza i udario u semafor

  • 24.06.2021. 16:55

Dječak star 13 godina iz Subotice zadobio je teške telesne povrede kada je vozač (85) „sitroena C3“, bačkotopolskih registarskih oznaka, udario u semafor, a zatim se stub srušio na pješake.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 16.40 sati u centru Subotice, na raskrsnici ulica Trg Lazara Nešića i Maksima Gorkog, a kako su iz subotičke policije potvrdili za Blic tri osobe su povrijeđene, a među njima je i jedno dijete pješak.

Na lice mjesta je brzo stigla Hitna medicinska pomoć i dijete je nakon zbirnjavanja prebačeno u Opštu bolnicu u Subotici, a ubrzo je zbog težine povreda transportovano u Dječju bolnicu u Novom Sadu. Blic Saznaje da je njegovo stanje za sada neizvjesno.

– Dječak je sa teškim telesnim povredama, opasnim po zivot, dominantno povreda glave, operisan, i povredama grudnog koša i ruke. Nalazi se na intenzivnoj njezi dječje hirurgije. U teškom stanju je intubiran. Danas se rade kontrolne laboratorijske i dijagnostičke procedure. Za sad neizvjesno – izjavila je za Blic portparolka Dječje bolnice Andrea Đuretić.

Kako su naveli svjedoci, nakon što se semafor obrušio na dijete na pješačkom prelazu, više ljudi mu je priteklo u pomoć, a jedna Subotičanka ga je smirivala. Bio je pri svijesti, ali u velikom šoku.

– Dijete je stajalo mirno, čekalo na semaforu i na njega je direktno pao semafor. Ljekarske ekipe su brinule o njemu. Vidjeli smo da je vozač koji je udario i srušio semafor prilično star čovjek, ali stajao je na nogama, a tek kasnije je sjeo na zadnje sjedište automobila. Medicinari su dali sve od sebe prilikom zbrinjavanja dječaka i zaista su brinuli o njemu, činili sve što su mogli u tom trenutku – kaže svjedok događaja.

 “Sitroen”, u kome je bila saputnica, pred ulazak u raskrsnicu postepeno je počeo da penje vozilo na trotoar i direktno je udario u semafor koji se obrušio na trotoar i raskrsnicu, a jednim dijelom pao je na trinaestogodišnjaka.

Blic saznaje da su putnici u automobilu koji je udario u signalizaciju zadobili lake tjelesne povrede. Vozaču koji ima 85 godina je najvjerovatnije pozlilo i on je izgubio kontrolu nad vozilom i sa kolovoza prešao na trotoar, a zaustavio se tek pošto je udario semafor.

Protiv vozača će biti podnijeta prijava za krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић