Belotić

Stravično čedomorstvo: Zadavila bebu golim rukama, pa je bacila u poljski toalet

  • 08.05.2019. 10:29

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donijelo je rješenje o zadržavanju do 48 sati 29-godišnjoj Jeleni V. koja je osumnjičena za krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju.

Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine porodila se u noći između ponedeljka i utorka u dvorištu porodične kuće pod još nerazjašnjenim okolnostima, a policija sumnja da je svog tek rođenog sina ubila, umotala u prsluk i bacila u poljski toalet.      

Kako Kurir saznaje, Jelenu V., koja je inače majka dvoje djece, dovezao je suprug Milan V. danas u Opštu bolnicu u Valjevu zbog obilnog krvarenja, a ljekari su tokom pregleda utvrdili da se porodila nekoliko sati ranije, i to u sedmom mjesecu.

Obilno krvarila 

"Utvrđeno je da žena krvari jer se neposredno prije toga porodila. Ljekarima je, međutim, odbijala da kaže gdje je novorođenče, pa je o svemu obaveštena policija. Jelena V. ni inspektorima nije željela da kaže šta se dogodilo sa bebom, zbog čega se policija uputila u njeno domaćinstvo u Belotiću. Detaljnom pretragom imanja, u poljskom klozetu pronađena je najprije posteljica, kao i tragovi obilnog krvarenja. Potom je leš dječačića pronađen umotan u prsluk i bačen u fekalije poljskog klozeta" ispričao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On kaže da je o jezivom otkriću policija odmah obavijestila i nadležno tužilaštvo, koje je naložilo da se pokrene istraga.

"Sumnjivo je, međutim, to što je ona sve vrijeme odbijala da kaže gdje je beba", dodaje naš sagovornik i kaže da se ne isključuje ni mogućnost da je došlo do nasilnog porođaja.

Spontani pobačaj

Prema njegovim riječima, iako po prijemu u bolnicu Jelena V. nije željela da sarađuje sa ljekarima i policijom, kasnije se predomislila.

"Ona je tokom dana ipak promijenila priču, tvrdeći da je imala spontani pobačaj. Šta se u stvari dogodilo, biće poznato nakon istrage, ali i saslušanja njenog supruga, koji ju je doveo u bolnicu", kaže on.

Reporteri Kurira pokušali su da stupe u kontakt sa Jeleninim suprugom Milanom V., ali se on nije javljao na telefon. Ni njen svekar, koga smo zatekli u porodičnoj kući u Belotiću, nije želio da daje izjave za medije.

Prema najnovijim informacijama, Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donijelo je rješenje o zadržavanju do 48 sati 29-godišnjoj Jeleni V. koja je osumnjičena za krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju, javila je TV Pink. Na obdukciji tijela novorođenčeta muškog pola utvrđeno je da je smrt nasilna i da je majka rukama zadavila bebu. Takođe, obdukcija je pokazala da je beba rođena živa i da je disala nakon porođaja. Motiv ubistva nakon porođaja trebalo bi da bude utvrđen tokom istrage.

Тагови: