Nasilje u Kraljevu

Stravično iživljavanje: Premlaćivao učenika dok su drugi navijali VIDEO

  • 27.12.2018. 18:29

Šestero učenika drugog razreda Srednje šumarske škole u Kraljevu, koji su 24. decembra učestvovali u tučnjavi u Domu učenika srednjih škola u ovom gradu, završilo je u četvrtak u policiji, gdje su nadležnima dali izjave o ovom slučaju.

"Kada su u srijedu vaspitači saznali za ovaj događaj, brzo su odreagirali, ali su učenici tada u svojim izjavama naveli da su se samo šalili. Zbog ovog događaja u četvrtak je reagovala i kraljevačka policija, gdje su đaci zadržani da bi dali izjave - kaže Stevo Novaković, upravnik Doma učenika srednjih škola u Kraljevu.

Prema njegovim riječima, nijedan od učesnika u tučnjavi nije iz Kraljeva, već se radi o djeci koja Šumarsku školu u gradu na Ibru pohađaju iz drugih gradova u Srbiji.

"Od početka školske godine nismo imali nijedan zabilježen incident niti smo imali sličan događaj u godinama za nama. Protiv svih učesnika, dvojice đaka koji su učestvovali u tučnjavii, kao i protiv četvorice koji su tučnjavu mirno posmatrali i snimali, bit će pokrenut disciplinski postupak", dodaje Novaković.

I sami učenici Šumarske škole, međutim, juče su bili u nevjerici zbog svega što se dogodilo. Kako su kratko rekli, u svakoj školi se desi da se đaci međusobno potuku, ali ovako nešto još nisu vidjeli. 

"Loše je što se ovako nešto dogodilo. Sam događaj baca ružnu sjenu na grad, ali i na samu vaspitnu ustanovu. Osuđujemo svaki vid nasilja, pa i ovo što se desilo. Takve učenika treba udaljiti iz obrazovnog sistema", rekao je jedan od učenika Šumarske škole u Kraljevu.

U Ministarstvu prosvjete Srbije kažu da su povodom ovog slučaja odmah kontaktirali školsku upravu u Kraljevu.

Da podsjetimo, na snimku koji se pojavio na internetu vidi se kako jedan vršnjak drugog tuče nogama, a zatim ga i baca na pod, a oni koji snimaju tučnjavu ohrabruju ovakvo ponašanje.

"Ubiće te ko konja, udaviće te! Udri ga, udri", čuje se na snimku, dok nasilnik krvnički udara skoro za glavu nižeg od sebe.

"Aaa, nemoj me dirati", zapomaže zlostavljani dječak, dok se "snimatelj" sladi.

"Aoo, ovaj ga ubi! Je l' ga tuk'o nekada ovako? "Bolje se digni, ubiće te tu!"

Žrtva viče: "Pljujem krv, pogledaj na pod", a siledžija bez milosti:

"Ne laži", i nastavlja da ga udara.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.