Oprema i materijal za borbu protiv virusa

Stigla još dva aviona: Srbija platila medicinsku opremu, EU prevoz

  • 01.04.2020. 22:38

 Na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu večeras su sletjela dva aviona sa medicinskom opremom i materijalom koje je Srbija obezbijedila za borbu protiv virusa Kovid-19.

EU je finansirala troškove letova što je dio paketa od 15 miliona evra pomoći u hitnim slučajevima, a kako bi se Srbiji pomoglo u borbi protiv virusa korona, javio je Tanjug.

Ovi letovi koje je organizovao UN Program za razvoj /UNDP/ omogućavaju najbržu moguću dostavu opreme i materijala jer je korištenjem velikog kargo aviona maksimalno iskorišten prostor i ušteđeno dragoceno vrijeme i troškovi.

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da Ministarstvo za evropske integracije svakodnevno i intenzivno rade sa EU i bilateralnim partnerima.

"Izazovi su isti, saradnja i efikasna solidarnost jedini su način da se borimo protiv pandemije. Zahvaljujem Delegaciji EU u Srbiji i ambasadoru Semu Fabriciju na promptnoj reakciji na moju molbu za dodatnim finansiranjem letova za dopremanje medicinske opreme. Nastavljamo da radimo", rekla je Joksimovićeva koja je i Nacionalni IPA koordinator i koordinator donatorske i razvojne pomoći.

ŠeF Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je da se čitav svijet bori protiv virusa Kovid-19 i da su ovo teška vremena koja zahtijevaju veliku solidarnost.

"Sa Srbijom svakodnevno sarađujemo na zaštiti zdravlja njenih građana i pružanju podrške. Sa današnja dva imamo ukupno četiri teretna aviona do sada čije transportne troškove finansira EU, a koji donose važan medicinski materijal za pomoć Srbiji u borbi protiv Kovid-19. Očekuje se da će još teretnih aviona doći u narednih nekoliko dana. Ova podrška deo je 93 miliona evra finansijskog paketa za Srbiju, koji je komesar Varheji najavio prošle nedelje", rekao je Fabrici.

Još jedan let koji finansira EU sa medicinskim materijalom koji je Srbija obezbijedila očekuje se sutra.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.