Jednoglasan zahtjev za ukidanje taksi

Stefanović: Veliki uspjeh Srbije pobjeda u UN-u

  • 09.02.2019. 12:37

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je veliki uspjeh Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića što sve velike sile u Savjetu bezbjednosti UN jednoglasno traže da Priština ukine takse od 100 odsto koje je uvela na srpsku robu.

"Ne govorim da smo sve završili i pobedili sada. Ali, došli smo od pozicije kada su nas preglasavali i u veoma beningnim stvarima, a da danas jednoglasno traže da Priština ukine takse. Nismo naivni da kažemo da je to završena stvar", rekao je Stefanović za Televiziju "Pink". 

On je naveo da politička pozicija Srbije u vrijeme bivše vlasti nije bila takva, a da je sada Srbija, za samo nekoliko godina, pokazala kako ozbiljnošću, radom i odgovornošću može da postigne da u svjetskim okvirima ozbiljne zemlje, čak i one koje su priznale takozvano nezavisno Kosovo, podrže stav Srbije. 

Stefanović je rekao da države shvataju da ne može da se trpi takvo ponašanje prištinskih institucija i kršenje regionalnog Cefta sporazuma prema Srbiji i BiH i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. 

On je istakao da je za Srbiju veoma važna bezbjednost, te da država mora da bude spremna i obučena da se suprotstavi svakoj mogućoj terorističkoj prijetnji i terorizmu. 

"Jedan teroristički udar može u celom regionu da uništi sve. Zato je potrebna, pre svega, saradnja u regionu, ali i sa velikim svetskim silama - SAD, Rusijom, Kinom, Nemačkom. One obučavaju naše ljude i mogu da nam daju informacije, koje nemamo, da možemo da zaštitimo naše građane. Godinama uspevamo da sprečimo takve pretnje Srbiji", rekao je Stefanović. 

On kaže da predstavnici bivše vlasti Srbije odlaze u inostranstvo da "kukaju i kažu neku lošu riječ protiv svoje zemlje". 

"Nije svet slep. Mnogi od ozbiljnih lidera sveta vide kad se neko bori za svoju zemlju i umeju to da poštuju. Srbija jeste jača, raste BDP, povećavaju se plate i penzije, otvaraju se nova radna mesta", dodao je Stefanović. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.