Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Pacolijeve izjave rasističke i seksističke

15:02, 24.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da su rasističke i seksističke izjave prištinskog ministra Bedžeta Pacolija, koji je rekao da je Srbija angažovala "žene da grle "crne" predstavnike članica Interpola", odraz stanja političkog establišmenta u Prištini.

"Rasističke i seksističke izjave koje vređaju dostojanstvo žena, ali i na primitivan način sugerišu da su delegati iz Afrike manje vredni ljudi, pritom korumpirani i spremni da za nadoknadu daju svoj glas, očigledno su odraz stanja političkog establišmenta u Prištini, a moj posao je da stanem u zaštitu svih žena koje su kao deo srpske delegacije hrabro i časno branile interese Srbije", rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da nakon komentara Pacolija smatra da je i onima koji su bili skeptični u vezi sa stavovima Srbije sada potpuno jasno da je Generalna skupština Interpola donijela ispravnu odluku kada je uskratila podršku takozvanom "Kosovu" da postane članica te organizacije.

Stefanović je rekao za Tanjug da ga posebno zabrinjava što Pacoli Interpol vidi kao organizaciju u kojoj stvari funkcionišu prema principu visoke korupcije, a delegate ove najvažnije policijske organizacije kao ljude niskog morala i lako potkupljive.

"Ova poslednja epizoda je samo jedna u nizu koja pokazuje koliko je Srbija bila u pravu u svojim argumentima i koliko malo prištinske institucije vode računa o integritetu u profesionalnom delovanju Interpola", naglasio je Stefanović.

Pacoli je u srijedu na sjednici odbora za spoljne poslove parlamenta samoproglašenog Kosova rekao da je Srbija angažovala jedan broj "lepo obučenih" žena koje su tokom zasjedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju grlile "crne" predstavnike zemalja članica Interpola da bi lobirale protiv članstva Kosova u toj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

"Imali su oko 10 lepo obučenih žena i svaka od njih je odlazila do stola nekog crnca i govorila - "Izvinite, kako ste?", zagrlila ih i ostavila kovertu", rekao je Pacoli, koji je pokušao da opravda neuspjeh lobiranjem Srbije protiv Kosova.