Vanredno obraćanje

Stefanović: Ovo mora da prestane, država će morati odgovoriti

  • 16.03.2019. 21:25

Nakon što je grupa demonstranata predvođena Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom upala u zgradu RTS-a oglasio se vanredno i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je poručio da ovo mora da prestane i da će država odgovoriti.

Stefanović je u vanrednom obraćanju zamolio građane na smirenost, a da oni koji su zauzeli RTS napuste u miru javni servis Srbije.

"Uvijek smo molili da ovo ne smije da se dogodi, neka se svi okupljaju, ali ovako uz demoliranje, zastrašivanje i napad na novinare ne smije da se dešava u Srbiji", poručio je Stefanović i dodao da su prijetnje novinarima nešto neoprostive.

"Država će morati da odgovori, svi koji su bili u RTS-u odgovaraće zbog toga. Ovi ljudi koji se diče makedonskim scenariom, sada čine to da upadaju u RTS, pozivaju ljude na nasilje i kršenje zakona."

Ministar unutrašnjih poslova kaže da scenario demonstracija koje nose vrijeđanje, prijetnje i demoliranje zgrade RTS-a je neprihvatljiv.

"Kad vas narod ne podržava vi vršite nasilje. Pozivam sve građane, pogotovo one koje su ušli u zgradu RTS-a da se mirno raziđu i prekinu sa kršenjem zakona. Imali smo situaciju kada je Đilas sarađivao sa RTS-om, tada je on bio dobar. Večeras nije dobar ni Jerimiću, ni Obradoviću, ni Đilasu", poručio je Stefanović.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина