Nebojša Stefanović

Orić nije bio u Srbiji, da je došao bio bi uhapšen

15:30, 18.03.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za Kurir da Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju i da je za njim raspisana poternica, pa čim bi ušao na našu teritoriji, bio bi uhapšen.

"Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju. Za njim je raspisana potjernica i istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen", rekao je Stefanović i dodao:

"Pošto to dobro zna siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju".

"Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu. Posebno bi bilo čudno da restorani u Užicu služe vodu Olimpija, koju jasno možete vidjeti na fotografiji, kakvu služe u sarajevskim restoranima, a kakve nema na našem tržištu. Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku - da što pre vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu."

Podsjetimo, ratni komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici Naser Orić, koji je u novembru 2018. godine oslobođen u Sarajevu, u ponovljenom postupku za zločine nad ratnim zarobljenicima na području Srebrenice i Bratunca, postavio je na svoju Fejsbuk stranice fotografije kasno u nedelju veče da je u Srbiji.