Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Nemoguće pregovarati dok zaustavljaju mlijeko i pelene

  • 04.02.2019. 17:50

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je "Kosovo najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom", ali da je nemoguće pregovarati dok se u ovoj pokrajini zaustavlja srpska roba.

Stefanović je istakao da je uvođenje taksa od sto odsto na srpsku robu posljednji primjer iživljavanja nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Time su hteli da naše građane koji žive u južnoj srpskoj pokrajini ostave bez hrane i lekova iz centralne Srbije", rekao je Stefanović.

Stefanović je naveo da je Srbija, sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, spremna da rješava i to teško pitanje i učini da narod svuda živi bolje.

"Ali, nemoguće je pregovarati dok na Јarinju i Brnjaku zaustavljaju mleko i pelene za našu decu na Kosovu i Metohiji", rekao je Stefanović.

On je, obraćajući se u Brankovini na obilježavanju 215 godina vaskrsa srpske države, istakao da Vučić i Vlada Srbije neće nikome dozvoliti da unižava srpski narod, gazi prava Srba i pokušava da otme srpsku zemlju.

"Vučić i Vlada Srbije učiniće sve da se bore za svoj narod i radiće isključivo u interesu Srbije. Nećemo podleći bilo kakvim pritiscima bilo da dolaze spolja ili iznutra", naglasio je Stefanović.

On je dodao da Srbija neće dozvoliti da se povampiri fašizam na njenim ulicama, niti da se ugrozi sigurnost i bezbjednost bilo kojeg građanina Srbije.

"Velike svetske sile u nama vide ozbiljnog partnera i Srbija više nije nesigurna barka, već ozbiljan brod koji stalno plovi ka boljim vremenima i stabilnoj budućnosti", naveo je Stefanović.

On je rekao da, nažalost, ima onih kojima se sve to ne sviđa.

"Svedoci smo i pretnji, ucena i pritisaka sa kojima se suočava naša država. Neke od tih ucena odražavaju se na ekonomiju Srbije, a posebno na naš narod koji živi na Kosovu i Metohiji", naveo je Stefanović.

On je rekao da se danas vodi bitka za stabilnu, sigurnu i snažnu Srbiju, koja neće podleći nikakvim spoljašnjim ili unutrašnjim pritiscima.

Stefanović je napomenuo da je Aleksa Nenadović davne 1804. godine, zajedno sa drugim knezovima, probudio srpski narod i dao mu vjeru da može da živi u slobodnoj državi.

"Ne zaboravljajući prošlost, moramo u sadašnjosti da radimo najbolje što umemo, suočavajući se sa svim izazovima i zadacima, misleći na budućnost koja nas čeka. Našoj deci i nama treba mir, ekonomska i politička stabilnost kako bi svako spokojno mogao da planira sutra", naglasio je Stefanović.

On je dodao da su danas finansije danas stabilne, nezaposlenost gotovo prepolovljena i da nove fabrike niču širom Srbije.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?