Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Krivce za ubistvo Ivanovića ne treba tražiti među Srbima

  • 16.03.2019. 09:12

Država ima indicija ko bi mogao da stoji iza ubistva Olivera Ivanovića i čim bude mogla da ih dokaže izaći će u javnost sa tim informacijama, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je naveo da sve što su radili Tužilaštvo i Bezbjednosno-informativna agencija Srbije ukazuje da krivce i nalogodavce ne treba tražiti među Srbima.

"Ne želimo da izađemo sa više informacija, jer se ponašamo kao odgovorna i ozbiljna država. Teško je bilo sprovoditi istragu tamo gdje ne kontrolišete teritoriju, gdje vam se ne dozvoljava da imate direktan pristup ni snimcima, ni čaurama, ni licu mjesta. Јako je teško bilo na takav način raditi, ali su naši državni organi došli do indicija i informacija koje se razrađuju", rekao je Stefanović u Јutarnjem dnevniku RTS-a.

Na optužbe koje stižu iz Prištine ministar odgovara da su one apsurdne.

"Ovakva vrsta političke zloupotrebe je nečuvena. Oni su uhapsili i držali godinama u zatvoru Olivera Ivanovića. Onda su ga ubili, a 14 mjeseci kasnije nemaju nikakve dokaze odbijajući da uključe bilo koga iz Srbije u istragu ubistva. Јasno je da su se oni uplašili međunarodnog tribunala koji konačno treba da kazni zločine nad Srbima", rekao je ministar.

Upiranje prstom u Aleksandra Vučića od strane kosovskog ministra pravde Tahirija besmisleno je kao i sve što iz Prištine kažu za ovaj slučaj.

"Prvo su išli da hapse Milana Radojičića, pa onda izdali nalog za njegovo hapšenje a sada kažu da nemaju bilo kakve dokaze da bi ga uhapsili. Njima je imperativ da prikriju ko su ubivce i nalogodavce", naglasio je Stefanović.

Prištinske vlasti, čije je ponašanje ne samo neodgovorno i štetno, ili prikrivaju ubice i nalogodavce ili ne žele da se do rješenja ikada dođe, dodao je ministar.