Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Heroji pali za slobodu nikada neće bi zaboravljeni FOTO

  • 24.03.2019. 13:12

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović položio je vijenac na Spomen-obilježje "Glasnik sa Straževice", povodom obilježavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja 1999. godine, poručivši da se nikada ne smije zaboraviti žrtva heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna.

"Straževica je bila jedna od prvih meta NATO agresije na našu zemlju. Ponosno je stajala kao otpor i prkos svakom agresoru", rekao je Stefanović. 

On je istakao da je Srbija u posljednjih nekoliko godina konačno na pravi način počela da se obraća svojim herojima, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

"Danas Srbiju nije sramota da se podseti na one koji su se za nju borili i to nikada ne smemo da zaboravimo", istakao je Stefanović. 

On je rekao da Srbija želi da razgovara o budućnosti, da napreduje i da njena djeca rastu. 

"Hoćemo da više nikada ne ratujemo, ali da bi to bilo tako, ne smijemo da zaboravimo one koji su u trenutku kada je Srbija bila napadnuta, bombardovana, kada su ubijana njena djeca, stali u odbranu svoje zemlje i za nju se borili", istakao je Stefanović.

On je podsjetio da su na Straževici život izgubila dva pripadnika vojske Vlastimir Lazarević i Vladimir Vujović. 

"Šta je važnije za jednog čovjeka od slobode i šta je skuplje što može dati od svog života? Dužni smo da čuvamo sjećanje i nikada ne zaboravimo sve policajce, vojnike, civile koji su dali svoje živote da bi Srbija bila slobodna", naglasio je Stefanović. 

Državni sekretar MUP-a Srbije Milosav Miličković položio je vijenac u Ulici kneza Miloša u Beogradu na spomen-ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine.