Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Amerikanci pohvalili srpsku policiju za borbu protiv narkotika

  • 15.05.2019. 08:55

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga, koji su pohvalili srpsku policiju u dosadašnjoj borbi na suzbijanju prodaje narkotika.

Stefanović je sa direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima razgovarao o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i saradnji srpske policije sa pripadnicima DEA, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

On je istakao da su pripadnici MUP-a Srbije tokom 2018. godine zaplijenili više od četiri tone narkotika, te da su u ovoj godini rezultati još bolji, imajući u vidu da je srpska policija, za samo četiri mjeseca, oduzela više od dvije tone droge. 

Sagovornici su se saglasili da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države, te da je zbog toga važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje srpskih i američkih službi, da bi bili još efikasniji u hapšenju kriminalaca i pljenidbi narkotika. 

Stefanović je istakao i značaj treninga pripadnika MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka, sa čim su se predstavnici DEA i saglasili. 

Dilon i predstavnici američke Uprave za borbu protiv droga su istakli da je primijetan napredak Srbije u borbi u suzbijanju prodaje narkotika, što se može vidjeti i kroz nekoliko uspješnih i važnih akcija pripadnika MUP-a. 

Američki sagovornici su istakli da samo zajednička borba protiv narkotrafikinga može doprinijeti ostvarivanju konkretnih rezultata.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок