Nebojša Stefanović

Stanje pune borbene gotovosti i dalje na snazi

  • 31.05.2019. 09:38

Stanje pune borbene gotovosti Vojske i policijskih jedinica Srbije, uvedeno zbog akcije policije samoproglašenog Kosova na sjeveru Kosmeta, trajaće dok se ne procijeni da rizik više ne postoji, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"Rade se procjene i stanje se prati svakog dana dok bezbjednosne službe ne procjene da rizik više ne postoji", rekao je Stefanović. 

On je dodao da će stanje pune borbene gotovosti biti ukinuto u trenutku kada to procijeni predsjednik Srbije na osnovu dobijenih informacija. 

Stefanović je za RTS ocijenio da je situacija na Kosovu i Metohiji i dalje složena i da je dobro što je stavljanjem jedinica vojske i policije u stanje pune borbene gotovosti upućena jasna poruka da je Srbija odlučna da zaštiti svoj narod. 

On je istakao da su sve posebne i specijalne jedinice MUP-a spremne da u najkraćem mogućem roku budu iskorištene za optimalno izvršenje svih zadataka.

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.