Marko Đurić

Stabilno Kosovo u interesu i Srba i Albanaca 

  • 08.10.2018. 17:00

Stabilnost i mir su u interesu i srpskog i albanskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i cijelog regiona, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić na sastanku sa šefom Misije OEBS-a na Kosmetu Janom Bratuom.

On je istakao da je nedavni upad albanskih specijalaca na sjever Kosova i Metohije bio prijetnja stabilnosti i da je neophodno da međunarodne organizacije na terenu preduzmu korake kako više ne bi dolazilo do takvih provokacija. 

"Srbija, tragajući za kompromisnim rešenjem na Kosovu i Metohiji, radi u interesu svih čija je ambicija da žive u stabilnom i prosperitetnom društvu", rekao je Đurić. 

Tokom razgovora bilo je riječi i o perspektivi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, za koji, primijetio je Đurić, među političkim predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije postoji sve manja spremnost, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. 

On je dodao da to najviše potvrđuje činjenica da se prekosutra navršava dvije hiljada dana od potpisivanja Briselskog sporazuma i postizanja sporazuma o zajednici srpskih opština, koja nije uspostavljena.  
 

Тагови: