Velika tragedija

Šta se desilo sa mladićima zbog kojih se ubila Milica Kostić?

  • 06.09.2019. 16:40

Učenica Medicinske škole Milica Kostić (18) ubila se skočivši sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu nakon što je pet mladića pokušalo da je siluje. Od tog stravičnog događaja prošlo je 45 godina, a ni dan-danas se ne zna šta se desilo sa manijacima zbog kojih je djevojka odlučila da oduzme sebi ono najvrednije što svaki čovek ima - život.

Momci su Milicu namamili u stan. Jedan od njih ju je zamolio da pođe sa njim kako bi ona, navodno, pozvala njegovu djevojku čiji su roditelji bili jako strogi. Taj mladić je bio jedan od petorice nasilnika koji je želio da izvrši grupno silovanje.

Naivna Milica je pristala i shvatila da je prevarena kada su se vrata stana u kojem će se odviti pakao, zatvorila. Jedan od mladića je djevojku zaključao u spavaćoj sobi, a onda ubjeđivao da se skine i ne pruža otpor. Milica se opirala, plakala i ubjeđivala momke da je puste rekavši im da je "siromašna", "nevina" i "djevojka sa sela". S obzirom na to da je djevojci dostojanstvo bilo najvažnije, iskoristila je momenat kada mladići nisu bili u sobi i skočila kroz prozor.

Preminula je dva dana kasnije u kruševačkoj bolnici, 4. septembra 1974. godine.

Mladići koji su pokušali da je siluju su Miroslav Mađarac, Tomislav Ž. Nikolić, Zvonko Ivanović, Slavoljub Trifunović i u to vrijeme maloljetni S.V., u čijem se stanu sve odigralo. Osuđeni su na kazne zatvora, ali javnost ni danas nema informacije o tome koliko su vremena proveli na robiji.

Tu informaciju pokušali su novinari Telegrafa da dobiju od Osnovnog suda u Kruševcu. Iako je sekretar bio spreman da odmah izađe u suret i želio da pomogne, u tom trenutku nije mogao da nam kaže gdje se podaci o presudama zapravo nalaze.

Te informacije se, kako nam je rečeno, ne nalaze u elektronskoj bazi, već u arhivima koji datiraju iz perioda kada se pokušaj silovanja desio. Ukratko, na nekim papirima, koji se čuvaju ko zna gdje.

Jedina informacija koja je u medijima objavljena jeste da je jedan od njih, Tomislav Ž. Nikolić, osuđen na 13 godina zatvora, a da je na robiji proveo 9 i po. Iz Osnovnog suda u Kruševcu nam je rečeno i da se ne podrazumjeva da su svi Kruševljani dobili istu kaznu zatvora, jer na presudu utiče niz faktora.

O tome šta se desilo sa četvoricom Kruševljana i dalje se samo spekuliše.

U nekim od komentara čitalaca portala Telegraf.rs stoji da je jedan od njih po izlasku iz zatvora uredno izlazio u grad i oženio se, ali da je kasnije ubijen.

Pročitajte još:

Milica je nakon skoka s 11. sprata dobila fresku i bolnu posvetu patrijarha

Zdravko Čolić je posvetio pjesmu Milici koja se ubila da bi izbjegla silovanje

Dječak u kritičnom stanju nakon što su ga zapalili drugari iz škole

Zdravko Čolić je posvetio pjesmu Milici koja se ubila da bi izbjegla silovanje

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник