Vladimir Đukanović

Srpsku i Srbiju destabilizuju protestima dirigovanim iz britanske ambasade

  • 07.02.2019. 16:02

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović smatra kako iza dogovora da opozicioni poslanici Skupštine Srbije iznesu slučaj Davida Dragičevića pred Komitet za ljudska prava u Interparlamentarnoj uniji, stoji pokušaj da se Srbija uvuče u taj slučaj i destabilizuju i Srbija i Republika Srpska.

Đukanović je izjavio Srni da je "sve više očigledno da su protesti u Beogradu, kao i protesti u Republici Srpskoj dirigovani iz američke ili britanske ambasade", te napomenuo da su danas objavljene fotografije učesnika protesta u Srbiji sa sastanka sa predstavnicima američke ambasade u beogradskom hotelu "Hilton". 

"Tako da je jasno da isti centar to sve diriguje. Suština je da se destabilizuje situacija i unese nejedinstvo u srpski narod i u Republici Srbiji i u Republici Srpskoj. Traži se neki razlog zašto, kao, da se mitinguje i protestuje, i pokušava se smena vlasti na ulici nasiljem zato što na izborima ne mogu", rekao je Đukanović. 

Prema njegovim riječima, zato se između ostalog ostvaruje ova vrsta saradnje između tih partija u Republici Srpskoj i Srbiji. 

Đukanović je ocijenio da dogovor PDP-a i poslanika Demokratske stranke u Skupštini Srbiji nije ništa novo, jer je "jasno za čiji interes oni rade". 

On je istakao da akteri ovog dogovora pokušavaju da uvuku Srbiju u slučaj "David", jer se Srbija i Republika Srpska još smatraju remetilačkim faktorom u ostvarenju britanskih i američkih ciljeva. 

"Oni pokušavaju da uvežu u potpunosti sva ta nemila dešavanja. U jednom momentu verovatno će optužiti i Vučića za slučaj oko Davida. Zato što, eto, reći će pomaže Dodiku ili slične gluposti", rekao je Đukanović. 

Prema njegovim riječima, to je "ustaljena metoda" . 

"A, ti ljudi, takozvana pešadija ovde i u Republici Srpskoj rade prosto za njihove interese i nema tu dalje šta da se komentariše", zaključio je Đukanović. 

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je danas da će o dešavanjima u Banjaluci od kraja decembra i početka januara u vezi sa njegovim privođenjem biti upoznat Komitet za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji. 

Stanivuković je rekao da će Komitet o ovim dešavanjima upoznati poslanik DS-a u Skupštini Srbije i predsjednik Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji Aleksandra Jerkov.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)