Aleksandar Vulin

Srpsko oružje na "Erbasovim" helikopterima zapaženo u Parizu

  • 20.06.2019. 18:26

Opremanje i naoružavanje "Erbasovog" helikoptera naoružanjem iz Srbije izazvalo je veliku pažnju svih učesnika Međunarodnog sajma aeronautike i svemira u Parizu, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Ovdje smo imali priliku da vidimo šta nude najveći svjetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišteno čak i na najsavremenijim sistemima", rekao je Vulin na sajmu "Pariz er šou 2019". 

On je naveo da se ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije intenzivno razvijaju, te da se ulaže mnogo novca i napora u njihovo obnavljanje i modernizaciju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

"U francuskom Ministarstvu odbrane smo razgovarali o nastavku naše vojno-vojne saradnje, ali svakako i o pripremi posjete i svega što treba da nastupi kada se francuski predsjednik Emanuel Makron i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić budu videli u Beogradu", rekao je Vulin. 

Delegacija Ministarstva odbrane Srbije obišla je danas štand kompanije "Erbas", na kojem je izložen višenamjenski helikopter "H-145M" sa oznakama Vojske Srbije, kao i više štandove kompanija iz Rusije, Francuske i Izraela. 

Na Međunarodnom sajmu aeronautike i svemira, na aerodromu Burže, koji se održava od 17. do 23. juna, učestvuje više od 2.300 izlagača iz 48 zemalja. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана