Milorad Dodik

Srpski narod bio stradalnički tamo gdje nije imao organizovanu državu i vojsku VIDEO

15:50, 10.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Nišu da je srpski narod poznat po antifašističkoj borbi i borbi za slobodu i da je naučio da je stradalnički narod tamo gdje nije imao organizovanu svoju državu i vojsku.

"U mentalitetu srpskog naroda i njegovo poimanje slobode je vezano za državu koja se manifestuje kroz jaku i organizovanu vojsku i službe bezbjednosti koje treba da osiguraju tu slobodu. I ovo je posvećeno tome i obilježavanju dana slobode", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da je priređen interesantan prikaz sposobnosti, organizovanosti, materijalne osposobljenosti i perfektne obučenosti Vojske i policije. 

"Ovo je parada svih nas posvećena obilježevanju dana slobode, ali i poruka da Srbija ima čime da brani svoju slobodu i, kako to često ističe predsjednik Vučić, slobodu srpskog naroda gdje god da se nalazi. Ovo je i garancija da se više nikada neće desiti 'Oluja' ili nešto slično", poručio je Dodik. 

Dodik je istakao da Vučić preferira razgovare na političkom nivou, ali ako neko planira da upotrijebi silu protiv Srba bilo gdje, pa i izvan Srbije, onda je Srbija ta koja ima odgovornost i dužnost da pomogne. 

U nekim segmentima parade učestvovala i industrija Srpske kao što je banjalučki "Kosmos", koji je radio na rehabilitaciji zastarjelih vojnih sistema, kaže Dodik.