Pored samog žarišta

Srpski gradić bez ijednog slučaja korone: Evo šta je njihova tajna

17:07, 02.04.2020.
Izvor: Sputnjik
U Srbiji je virusom korona trenutno inficirano više od 1.000 osoba, u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 11 slučajeva, a Valjevo je takođe jedno od žarišta. 

Međutim, opština Kosjerić, koja se nalazi na pola puta između Valjeva i Užica, i dalje nema nijednog zaraženog.

Ovo mjesto uspješno odolijeva nevidljivom neprijatelju i zato se može reći da je trenutno poput italijanskog gradića Ferera erbonjone, koji iako se nalazi u srcu Lomboradije, nema nijedan potvrđen slučaj zaraze, prenosi Kurir.

- Građani su veoma disciplinovani, na ulicama se rijetko ko može vidjeti. I ako izađu, nose maske i rukavice. Za sve vrijeme trajanja policijskog časa nije evidentirano nijedno kršenje, niti je napisina nijedna prijava. Prema preporukama Zavoda za javno zdravlje vršimo dezinfekciju javnih površina i stambenih zgrada hipohloridom - izjavio je za RINU, Žarko Đokić predjsednik opštine Kosjerić.

Prema njegovim riječima, u samoizolaciji trenutno se nalazi 56 osoba, jer su se vratile sa putovanja i policija ih provjerava tri puta dnevno, za sada su postojala samo tri sumnjiva slučaja i kod njih je rezultat testa bio negativan.