Aleksandar Vulin

Srpska nacionalna strategija zaustavljanje širenja "velike Albanije"

  • 02.04.2019. 10:51

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je srpska nacionalna strategija zaustavljanje širenja "velike Albanije" i završetak rada na rješavanju srpskog nacionalnog pitanja.

"Srbi moraju uspostaviti čvrstu granicu prema Šiptarima, a razdvajajući se od njih prestaćemo da budemo talac njihove politike i žrtva stalnih incidenata i provokacija na koje ne možemo da odgovorimo kako zaslužuju", rekao je Vulin. 

On je za vojni magazin "Odbrana" naglasio da te zadatke treba da riješi sadašnja generacija, da ih ne ostavlja kao teret svojoj djeci. 

Vulin je istakao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da se time odlučila za najteži i najčasniji put, da ima ima dobru i organizovanu Vojsku, koju intenzivno oprema sa željom da se prevaziđe 12 godina neulaganja i njenog svjesnog urušavanja. 

On je dodao da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u rješavanje kosovskog pitanja ulaže ogromne napore da sačuva mir i vitalne interese Srbije na prostoru Kosova i Metohije. 

Govoreći o NATO bombardovanju Srbije, Vulin je istakao herojski otpor Vojske Srbije, te naglasio da je to neprijateljski čin prema Srbiji čije se produženo dejstvo osjeća i danas.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић