Traže ubrzanje istrage

"Srpska lista": Riješiti, a ne zloupotrebljavati ubistvo Ivanovića

  • 19.10.2019. 17:03

Srpska lista je pozdravila i podržala poziv američke Ambasade u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i privedu pravdi ubice Olivera Ivanovića.

Srpska lista je pozvala prištinske institucije da javnosti predstave dokaze kojima raspolažu, pošto je, kako kažu, sam tužilac više puta ponovio da ih nema, saopšteno je iz ove stranke.

"Odugovlačenje ovog procesa otvara prostor da se ubistvo Olivera Ivanovića i poslije 21 mjeseca politički zloupotrebljava, koristi zarad zastrašivanja i neosnovanog kriminalizovanja Srba, cijelog sjevera Kosova i države Srbije, te izgovore za filmske upade nekakvih naoružanih specijalnih formacija na sjever Kosmeta i u porodične domove, maltretiranje, blaćenje i progon uglednih i časnih Srba koji nisu spremni da budu poslušnici Prištine", saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista ocjenjuje da kosovsko tužilaštvo od ovog slučaja, u saradnji sa policijom i određenim centrima moći, pravi "politički kontrolisan spektakl" i ambijent za sprovođenje antisrpske politike i progon Srba, umjesto da nakon skoro dvije godine predstavi dokaze o nečijoj krivici.

"Ukoliko se tužilaštvo i policija ogluše o ovaj poziv američke Ambasade, to će samo još jednom potvrditi da su pod političkim pritiskom u funkciji zastrašivanja i proterivanja Srba, a ne da im je cilj rješavanje ovog gnusnog zločina", navode iz Srpske liste.

Ambasada SAD u Prištini pozvala je juče da se unaprijedi istraga i riješi ubistvo Olivera Ivanovića.

Ivanović je ubijen u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara 2018. godine i do danas nije završena istraga.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.