Ostala bez životnog saputnika

Sreću prekinula velika tragedija: Marko vjerio Klaudiju, pa nakon par sati poginuo u udesu

  • 26.04.2019. 20:35

Klaudija Živković, s kojom se nekoliko sati prije jezive saobraćajke vjerio momak iz Starih Banovaca, u šoku je nakon vijesti da je samo pola sata nakon velikog slavlja izgubila životnog saputnika.

– Klaudija je sjedila povijena i potištena, zagledana u vjerenički prsten koji joj Marko stavio na ruku, a potom zauvijek otišao od nje. Ćutala je, a ja sam uplakan stajao kraj nje pokušavajući da pronađem riječi utjehe. Eh… Bili smo spremni za svadbeno veselje, a sada oblačimo crninu i preziremo gorku sudbinu – kaže Mirko Jovanović iz Starih Banovaca, čiji su unuci Marko (19) i Mirko (17), kao i sin Miroslav (37) poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu poslije ponoći dogodila kod pružnog prelaza u Putincima, kada se porodica Jovanović vraćala iz prosidbe.

Marko i Klaudija trebalo je da se vjenčaju u u maju, ali sreću je prekinula velika tragedija.

– Ne daj bože nikome da doživi ovakvu tragediju. Živjeti poslije smrti unuka i sina je mučenje. Do juče sam gledao njihove osmijehe, slušao o planovima, priželjkivao praunuke, a sve to je nestalo u trenu. Godinama se boriš za budućnost, za sreću, a onda sudbina umiješa prste i bez opomene uzme ono što joj ne pripada – kaže uzrujani deda Mirko.

Prema njegovim riječima, Klaudija, mlada koju je vjerio njegov stariji unuk Marko, ne prihvata činjenicu da je ostala bez životnog saputnika.

– Ništa ne jede, a jedva da priča. Od trenutka kada je saznala za nesreću, nije prestala da plače. Kažiprstom i palcem prevrće vjerenički prsten oko prsta, a suze joj se slivaju niz lice. Pokušavamo da s njom razgovaramo, ali svaki put nam riječi zapnu u grlu – priča Mirko i dodaje da je svadba Klaudije i Marka bila zakazana za 26. maj.

Kako dodaje, Marko i Klaudija su prije veridbe bili nekoliko dana u vezi.

– Zabavljali su se tri dana. Marko je odmah znao da želi da provede život s njom i odlučio je da je zaprosi. Podržali smo ga i krenuli put Petrovca, gdje ona živi. I mlađi unuk, Mirko, moj imenjak, planirao je da se vjeri dobrom djevojkom iz Golubinaca, ali ga je smrt u tome spriječila – rekao je Mirko.

Podsjećanja, nesreća se dogodila kada je “reno laguna”, kojim je upravljao Zoran Jovanović, rođak nastradalih, preletio pružni prelaz i zakucao se u drvenu banderu. U nesreći su, pored vozača, teško povrijeđeni Novica P. (16) i Angelina Nikolić (37), dok je njegov sin Aleksandar (21), koji je bio na mjestu suvozača, lakše povrijeđen.

Protiv Zorana Jovanovića biće podnijeta krivična prijava.

Alkohol i brzina doveli do tragedije

Prekoračenje brzine i alkohol glavni su uzroci saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri osobe, a tri su teže povrijeđene, a jedna lakše na putu između Donjih Petrovaca i Rume, pokazuju prvi rezultati istrage. Povrijeđeni šesnaestogodišnjak N. P. iz Golubinaca je iz bolnice u Sremskoj Mitrovici hitno trasportovan u Tiršovu u Beograd.

– Kod njega je bila odvaljena žučna kesa, zadobio je prelom karlice, povredu jetre sa krvarenjem, tešku povredu lijevog plućnog krila, povredu mokraćne bešike i otvoreni prelom lobanje – kaže hirurg dr Stevan Mošić.

Vozač automobila Zoran Jovanović nalazi se u Urgentnom centru KC Vojvodine i nalazi se u teškom stanju.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)