Pogođen iz vatrenog oružja u grudni koš

Srbin u teškom stanju nakon ranjavanja u Zvečanu

  • Извор: СРНА
  • 13.10.2021. 12:32

Srećko Sofronijević, koji je ranjen danas u Zvečanu, nalazi se u teškom stanju, rečeno je Srni u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

U bolnici su naveli da je Sofronijević pogođen iz vatrenog oružja u grudni koš, a mještana Zvečana kažu da je pogođen hicem koji je iz automatske puške ispalio pripadnik Kosovske policijske službe na grupu Srba koji su se okupili u mjestu Dudin krš na putu prema Leposaviću.

"Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bismo izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju", rekao je Srni direktor zdravstvenog centra u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Mještani Zvečana i sjeverne Kosovske Mitrovice u međuvremenu su blokirali magistralni put Zvečan - Leposavić, a prema informacijama koje je prenio "Leposavić portal" veća grupa Srba je krenula iz Leposavića kako bi se pridružili sunarodnicima u Zvečanu.

U međuvremenu pripadnici jedinice specijalne policije samoproglašenog Kosova Rosu, koji su krenuli u Zvečan, povukli su se prema južnoj Kosovskoj Mitrovici.


Тагови: