U akciji ROSU-a

Srbin sa Kosmeta uhapšen zbog odavanja službene tajne

  • 24.11.2018. 18:31

Dragiša Marković, koji je uhapšen u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, osumnjičen je za odavanje službene tajne, rekao je Srni Markovićev advokat Dejan Vasić.

Vasić je naveo da je trojici Srba, koji su uhapšeni juče u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zbog sumnje da su navodno umiješani u ubistvo Ivanovića, određen pritvor u trajanju do 30 dana. 

"Nije prihvaćen prijedlog odbrane nas trojice advokata koji zastupamo Markovića, Nedeljka Spasojevića i Marka Rosića da se po mesnoj nadeložnosti ročište održi u sudu u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Marković. 

On je dodao da rješenja o određivanju pritvora nisu dobili, već će im biti uručena u ponedjeljak, te da će postupati u skladu sa njima. 

Prema nezvaničnim saznanjima, ostaloj dvojica Srba na teret su stavljena različita krivična djela koja se dovode u vezu sa ubistvom Ivanovića. 

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici do kraja dana bi trebalo da odluči da li će četvrtom uhapšenom Srbinu Aleksandru Ćurčiću odredi pritvor do 30 dana na zahtjev tužilaštva. 

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sjedišta SDP-a u Ulici Sutjeska u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.