Zbog odluke o povećanju taksi

Srbima s Kosova prijeti humanitarna katastrofa

  • 22.11.2018. 11:12

Srbima na Kosovu i Metohiji prijeti humanitarna katastrofa zbog odluke Prištine da poveća taksu na robu iz centralne Srbije na 100 odsto, upozorio je danas predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

Rakić je najavio da će na današnjem sastanku u Beogradu predstavnici Srba sa Kosova i Metohije upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o situaciji na terenu dan pošto je Priština uvela takse od 100 odsto na srpske proizvode i da će prenijeti poruku građana. 

"Građani traže reakcij. Mi ćemo kao predstavnici Srpske liste i srpskog naroda biti uz svoj narod. Očekujemo da predsednik Vučić iskoristi svu diplomatsku moć i da obavesti međunarodnu zajednicu sa kakvim institucionalnim nasiljem se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji", rekao je Rakić za Radio-televiziju Srbije. 

Rakić je istakao da od međunarodne zajednice očekuje da utiče na Prištinu kako bi povukla ove katastrofalne odluke po srpski narod. 

BiH i Srbija glasale su protiv prijema samoproglašenog Kosova u Interpol, a juče je zamjenik kosovskog premijera Enver Hodžaj saopštio da je vlada u Prištini donijela odluku o uvođenju carina od 100 odsto na proizvode iz BiH i centralne Srbije.

Тагови: