Planirane su i razne vrste nadogradnji

Srbija testirala novo vojno terensko vozilo "Zastava NTV" FOTO

  • 25.05.2019. 12:28

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na poligonu Centra Nacionalne vozačke akademije "NAVAK" kod Rume promociji i test vožnji novog vojnog terenskog vozila "Zastava NTV".

Riječ je o vozilu za domaće potrebe proizvođača "Zastava TERVO" koje je za sada urađeno u dvije varijante - kao kombi i kamion. 

Vozilo je namijenjeno za teške terenske uslove, ima pogon na sva četiri točka, te dodatnu nosivost od 1.400 kilograma plus 1.700 kilograma vuče dodatnog sredstva. 

Planirane su i razne vrste nadogradnji za potrebe jedinica, službi i rodova Vojske Srbije. 

Vulin je najavio da će Ministarstvo odbrane učiniti sve da Vojska Srbije bude opremljena novim vozilima, naoružanjem i sredstvima 

"Vojska Srbije ne smije da zaostaje u tehnološkom smislu ni za jednom drugom armijom u našem okruženju. Kao što vidite, mi se trudimo da na prvom mjestu kupujemo domaću pamet, domaće proizvode, kupujemo ono što naša odbrambena industrija sama može da sprovede", rekao je Vulin. 

On je izrazio nadu da će vozilo "Zastave TERVO" do kraja godine biti uvedeno u naoružanje Vojske Srbije. 

Govoreći o novom terenskom vozilu "Zastava NTV", vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović istakao je da je riječ o vozilu koji zajednički razvijaju Vojno tehnički institut i fabrika "Zastava TERVO". 

On je dodao da je vozilo napravljeno u dvije varijante, po zahtjevu taktičkog nosioca Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, a po svim karakteristikama u svjetskom je vrhu i apsolutno prevazilazi sve što je do sada za tu namjenu na raspolaganju Vojsci Srbije. 

U kostrukcionom smislu, naglasio je Miloradović, za vozilo "Zastava NTV" izabrane su komponente i glavni podsistemi renomiranih svjetskih proizvođeča najviše klase, a ostalo su uradili srpski inženjeri, stručnjaci i radnici u preduzeću "Zastava TERVO". 

"U konstruktorskim ispitivanjima vozila su prešla više od 2.000 kilometara. Vozilo ulazi u završna ispitivanja radi uvođenja u naoružanje", rekao je Miloradović.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)