Sastanak Dodika i Vučića

Srbija pomaže Srpskoj u lijekovima, zaštitnoj opremi i važnim kliničkim mašinama

  • 23.03.2020. 13:40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučih sastao se danas sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom sa kojim će razgovarati o pomoći Srbije Republici Srpskoj u materijalima i opremi za borbu protiv virusa korona.

Vučić i Dodik su se sastali u vili Bokeljka u Beogradu, a u skladu sa mjerama zaštite od virusa, pri susretu su se pozdravili laktovima i obojica, kao i njihovi saradnici, nose maske.

"Srbija pomaže Republici Srpskoj u lijekovima, zaštitnoj opremi i životno važnim kliničkim mašinama. Podršku u hrani, ali i svim drugim materijalima pružićemo i Bosni i Hercegovini u celini", piše na Instagram profilu predsjednika Srbije "buducnostsrbijeav".

Dodik je ranije rekao da je predsjednik Srbije ranije najavio da će dio paketa pomoći iz Kine preusmjeriti u BiH.

On je za ATV u subotu rekao da u Srbiju putuje, jer su BiH potrebni respiratori, maske, rukavice, kombinezoni za zdravstvene radnike, iako ih trenutno ima dovoljno.

"Moramo ojačati regionalne bolnice respiratorima i službu za testiranje da bi se centri otvarali i u Bijeljini, Doboju, Foči, Istočnom Sarajevu, jer se trenutno testira samo u Banjaluci", rekao je Dodik.
 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)