Ana Brnabić

Srbija: Od sutra maske u zatvorenom na teritoriji cijele zemlje

  • 13.07.2020. 15:58

Na današnji dan je testirano 6.915 ljudi, od čega je novozaraženih 279 osoba. Na žalost preminulo je još 12 osoba, a broj ljudi na respiratoru je 154, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

– Od danas svaki dan ćemo držati konferenciju za medije gdje će struka govoriti o dnevnim trendovima i putem kojih se ja nadam da ćemo ponovo naći način da komuniciramo sa javnošću i da svakodnevno apelujemo koliko je ova borba teška i koliko je ovaj virus opasan za zdravstveni sistem i zdravstvene radnike – rekla je premijerka Ana Brnabić.

Posljednja četiri dana, kako je rekla premijerka, imali smo trend smanjena novooboljelih što nije razlog za optimizam kao takav, što nije mnogo, ali to može pokazati da imamo neke rezultate mjera nošenja maski u zatvorenim prostorima, istakla je ona i dodala da ćemo u narednih nekoliko dana vidjeti rezultate protesta i javnih okupljanja u Srbiji.

Ona je rekla da je ovo ipak u ovom trenutku razlog za optimizam.

– Ja ću vidjeti da imamo sutra Krizni štab i da ćemo donijeti mjeru da se maske nose u zatvorenom na teritoriji cijele Srbije – istakla je ona.

Premijerka je rekla da je ovo danas upozorenje koje pokazuje koliko je teška borba.

– Mi  smo poslali još dodatnih 49 respiratore širom Srbije i na mesta na koja nismo do sada slali: Valjevo, Smederevska Palanka, Požarevac, Užice, Paraćin, što pokazuje koliko je ozbiljan ova bolest – ističe Brnabić.

Тагови: