Sastanak Vučića i Hana

Srbija neće Prištini uzvraćati kontramjerama

  • 03.12.2018. 14:01

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i evropskog komesara Johanesa Hana završen je oko 13 časova u Beogradu. Vučić i Han razgovarali su oko dva sata o potezima Prištine, kojima su uvedene i povećane takse na proizvode iz Srbije i BiH, kao i o regionalnoj stabilnosti.

Predsjednik Vučić je upozorio na moguće posljedice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, čime je dodatno prekršen CEFTA sporazum, istakavši da mjere Prištine vode ka punoj destabilizaciji cijelog regiona i da mogu dovesti i do dublje eskalacije sukoba, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Srbije. 

Predsednik Vučić je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju situacije i na njegovoj želji da problem riješi, kao i na njegovoj pomoći Srbiji na evropskom putu, naglasivši da je za dalji napredak regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalje evropske integracije. On je istakao da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Prištinom, nakon što Priština povuče neodgovorne poteze. 

“Srbija neće uzvraćati bilo kakvim kontramerama, jer želi da ostane pouzdan partner kako u regionu, tako i u Evropi i svijetu”, ponovio je Vučić. 

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da dugotrajna stabilnost zahtjeva pomirenje i dobrosusjedske odnose i izrazio punu podršku naporima da se kriza reši mirnim putem, uz poštovanje normi međunarodnog javnog prava, kao i postignutih regionalnih sporazuma. 

Predsjednik Vučić je ispratio Hana iz zdanja na Andrićevom vencu, nekoliko minuta su još popričali i prijateljski se pozdravili. Han je nakon sastanka sa Vučićem otputovao u Prištinu.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.