Marko Đurić

Srbija neće dozvoliti otimanje "Trepče"

  • 04.02.2019. 14:35

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas ambasadoru Austrije u Beogradu Nikolausu Luterotiju da Srbija neće dozvoliti direktan pokušaj otimanja Rudarskog kombinata "Trepča" i ugrožavanja opstanka srpskog naroda na Kosmetu.

Đurić je izrazio zabrinutost zbog nastavka procesa destabilizacije usljed novog jednostranog poteza Prištine usvajanjem Zakona o statutu "Trepče", naglasivši da će i eventualna primjena tog zakona negativno uticati na dijalog o normalizaciji odnosa, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

On je Luterotija upoznao sa bezbjednosnim, socijalnim i političkim problemima sa kojima se suočava srpski narod na Kosmetu. 

Đurić se posebno osvrnuo na odbijanje privremenih prištinskih vlasti da ukinu takse na srpsku robu i pored nedvosmislenog apela međunarodne zajednice. 

On je dodao politički predstavnici kosovskih Albanaca time dokazuju da se na njih ne može računati kao na kredibilne i konstruktivne sagovornike u pronalaženju održivog rješenja u odnosima Beograda i Prištine. 

Đurić je istakao da je Austrija važan partner Srbije u izazovima sa kojima se suočava u obezbjeđivanju stabilnosti i prosperita u regionu, te zahvalio Luterotiju na aktivnoj ulozi koju njegova zemlja ima u tom procesu.

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина