Miroslav Lazanski

Srbija neće biti uzrok novog požara u regionu

  • 02.02.2019. 10:49

Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski poručio je da Srbija ima principijelan stav da pokuša da sve probleme riješi na miran i diplomatski način i da kao takva nije država koja bi bila uzročnik nekog novog požara na Balkanu.

Povodom izvještaja američke Nacionalne obavještajne agencije koji je razmatran pred Senatom, u kome se navodi da su mogući određeni rizici od nasilja na Balkanu, Lazanski je rekao da "nije sve na Srbiji". 

"E sada, da li u Prištini ima neodgovornih u tom pogledu? Vjerovatno da ima, sve ovo što se dešava sa taksama to pokazuje", rekao je Lazanski za RTS. 

Komentarišući povlačenje SAD iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, Lazanski je rekao da će posljedice toga biti vrlo ozbiljne, odnosno da će doći do rušenja kompletne infrastrukture globalne bezbjednosti kada je riječ o nuklearnom oružju. 

"To pokazuje zbog čega je važno što se Srbija opredelila za vojnu neutralnost. Nama niko ne može da utrapi te rakete i da ih postavi na našu teritoriju, kao da smo članica nekog vojnog saveza", naveo je Lazanski.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок